Bude teplo, ale místy zabouří

O víkendu jsme si na Šumavě užili horké počasí, teploty místy překračovaly tropickou třicítku. Kdo se chtěl alespoň trochu schladit, musel vyrazit do horských poloh, kde se maxima pohybovala mezi 24°C až 27°C. Podle předpovědi měly první srážky dorazit na Šumavu už během neděle. Zapršelo však zcela minimálně a to jen na samém jihu Šumavy, šlo však jen o zanedbatelné množství srážek. Vydatnější srážky přišly na Šumavu v pondělí a v úterý, informovali jsme o tom ZDE. Místy spadlo až kolem 80 mm, ojediněle i více. Díky nízkému stavu vody v řekách však ani vydatné srážky nezpůsobily rozvodnění šumavských toků. Ve středu bylo již na Šumavě slunečno s teplotami kolem 23°C, srážky byly jen ojedinělou záležitostí, například v okolí Boubína.

Čtvrtek přinesl polojasnou až oblačnou oblohu, srážky se na Šumavě nevyskytly žádné. Ráno bylo po 19 dnech ojediněle mrazivé, mrzlo na Perle, Březníku a nejvíce na Rokytské slati. Letní den byl zaznamenán například v Prachaticích. V noci na pátek bude polojasno až jasno. V pátek bude polojasno, přechodně až oblačno, v horských polohách s ojedinělou přeháňkou. Teploty vystoupí na 24°C až 27°C.

 

Fotografie z neděle 20. července z Hochsteinu, Třístoličníku a Trojmezné:

{gallery}pocasi/2014/07/07_20_tristolicnik{/gallery} 

V sobotu očekáváme polojasno až oblačno, opět místy s přeháňkami nebo bouřkami. Denní maxima 24°C až 27°C. V neděli by mělo být více oblačnosti a přeháněk nebo bouřek s teplotami kolem 25°C.

 

Přeháňky a bouřky nás budou provázet i na začátku nového pracovního týdne, teploty se budou udržovat na příjemných hodnotách 22°C až 29°C.

 

Teplota Lipenské přehrady je dle serveru Povodí Vltavy 21,1°C.

 

(ir)