Dětem se líbilo za mřížemi

Vyzkoušet si to, ale zase rychle ven…

Která klukovská (nejen) duše alespoň ve skrytu  nezatoužila zkusit si, jaké to asi je, být policista, mít u sebe zbraň, napravovat lumpy a bránit slabší? A s trochou poťouchlé zvědavosti – jaké to asi je, být pod zámkem? Hra na četníky a zloděje provázela a provází snad každé dítě. Ne každému se ale poštěstí, aby hru zažil doopravdy na vlastní kůži.

 

Opravdu se teď soustřeďme  na dětský – ‘nevinný věk’ – podobně jako policisté, kteří za dětmi jezdí na tábory, zvou děti k sobě na služebnu, ukazují jim svoji práci a snaží se jim vštípit nejen základy bezpečnosti, ale také zásady morálky a správného chování. Právě praktické ukázky jsou tou nejlepší metodou, jak děti zaujmout, pobavit a poučit.

 

tábor netolice 11

 

Nedávno takovou akci absolvovali policisté z Netolic, kteří vyrazili za dětmi do příměstského tábora.  Na pomoc si vzali i čtyřnohé kamarády. Jejich kolegové v Prachaticích naopak pozvali děti k sobě na oddělení. Více o společných akcích mluvčí jihočeské policie por. Bc.  Martina Joklová:

 

“Společně s netolickými policisty a psovody jsme se vydali za dětmi na příměstský tábor. Netoličtí policisté dětem předvedli, jak se sbírají na místě činu stopy, ukázali jim zbraně a výstroj “těžkooděnců”. Já jsem si s nimi povídala bezpečnosti o prázdninách a psovodi se svými čtyřnohými pomocníky vyhledávali vystřelené nábojnice, drogy a pátrali po dětských čepicích. Za odměnu si děti mohly vystřelit cvičný náboj ze služební pistole.”

 

tábor netolice 5

 

 

tábor netolice 4

 

tábor netolice 3

 

 

A jak se líbilo dětem na policejní stanici?

“Ve středu se vydaly děti z Rodinného centra Sluníčko z Prachatic za policisty na Obvodní oddělení, kde se jim nejvíce líbil pobyt za mřížemi, policejní štěně a v neposlední řadě policejní auto.”

 

oop 1

 

oop 4

 

 

 

oop 5

 

“Při cestě z policejní stanice jsme se  zastavili na dopravním hřišti, abychom si společně připomněli dopravní značky a předpisy. Odměnou šikovným dětem byly policejní omalovánky a pexesa,” dodala Martina Joklová.

(red)

—————————–

Za pořádání podobných akcí, trpělivost a vstřícnost, se kterou k  prevenci a výchově nejmladší generace přistupují, patří jihočeským policistům  upřímný dík. Nejen jim – také školám, školkám, organizacím a sdružením, které mají zájem  v této oblasti spolupracovat a  aktivně se podílejí na prevenci kriminality a sociálně patologických jevů.