kramer2

Ublížení na zdraví a pokus znásilnění

Dopravní nehoda motorkáře skončila těžkým zraněním

 

HORAŽĎOVICKO – V sobotu po patnácté hodině jel muž na motocyklu a při přejíždění železničního přejezdu havaroval. Letecky byl transportován do nemocnice. 

         Ve směru od obce Velký Bor na Horažďovice v sobotu 9. srpna 2014 řídil motocykl zn. Yamaha XJR1300 muž ve věku 36 let muž z Prahy. Na přímém úseku komunikace číslo II/188 nepřizpůsobil rychlost jízdy a v 15.05 hodin, při přejíždění železničního přejezdu, nezvládl motocykl a havaroval v silničním příkopu. Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni. Provedená dechová zkouška byla u řidiče negativní. Hmotná škoda je odhadnuta na 30 000 Kč.
 

 

Ublížení na zdraví a pokus znásilnění

 

SUŠICKO – Muž slovně i fyzicky napadal o jeden rok starší ženu a požadoval pohlavní styk. Žena byla se zraněním hospitalizována. 

     Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře 43letý muž ze Sušicka. Byl obviněn ze zločinu znásilnění ve stádiu pokusu a přečinů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a porušování domovní svobody.
     Muž v obci na Hartmanicku v pátek 8. srpna letošního roku odpoledne neoprávněně vnikl do domu, kde rozbitou skleněnou výplní ve dveřích, rukou otevřel klíčem dveře zevnitř a vešel do vnitřních prostor. Uvnitř byla 44letá žena, která jej vyzvala, aby dům opustil. Žena ležela na posteli a muž ji slovně i fyzicky napadl údery rukou i pěstí a požadoval pohlavní styk. Ženě se podařilo utéci před dům, kde ji dostihl, povali  na zem a zatáhl zpět do domu, kde pokračoval ve fyzickém napadání. Na místo se dostavila hlídka policie, která muže zadržela, žena byla převezena se zraněním k ošetření do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou bylo u muže naměřeno 2,50 promile alkoholu. Muž byl převezen do policejní cely a v neděli soud rozhodl o jeho vzetí do vazby.
   
 

 

Vykázání

 

SUŠICE – Muž byl pod vlivem alkoholu a ve společném obydlí fyzicky napadl další dvě osoby. Policisté muže z obydlí vykázali a převezli do protialkoholní stanice. 

       Policisté na obvodním oddělení v Sušici ve čtvrtek ve večerních hodinách přijali oznámení o fyzickém napadení ve společném obydlí. Místní 39letý muž fyzicky napadl svoji matku a jejího manžela a vyhrožoval dalším ublížením na zdraví.
Policisté muže zajistili a na oddělení se podrobil dechové zkoušce, kdy bylo naměřeno 2,16 promile alkoholu.  S tímto výsledkem byl převezen do  protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Protože ke slovnímu i fyzickému napadání z jeho strany dochází opakovaně, byl ze společného obydlí vykázán na dobu 10 dnů.  

 

 

 

Ohrožování výchovy dítěte

 

SUŠICE – Sdělení podezření převzala žena, která neposílala svého patnáctiletého syna do školy a měl 202 neomluvených hodin. 

         Ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování přečin ohrožování výchovy dítěte –  sdělení podezření převzala 35letá žena ze Sušicka. Žena umožnila svému synovi vést zahálčivý život. Matka nezajistila řádnou docházku svého 15letého syna do školy. Na “kontě” tak měl od února do června 202 neomluvených hodin.
 
– p cr, red-