Muzeum vystavuje kostýmy z filmových pohádek

Pohádky jsou nesmrtelné. Souhlasíte? Kdo by neznal takovou klasiku jako je Popelka, Plaváček, Zlatovláska, Krkonošské pohádky, nebo i novější, a přesto už “kultovní”, Anděl Páně, Lotrando a Zubejda, Královna koloběžka I. a další?  Viděl je snad každý, jejich knižní předlohy četla většina. Také vás zajímalo, jaké asi doopravdy jsou ty šaty, které macecha přikázala nosit Popelce, jestli se opravdu Běla vešla do dveří v nádherných, leč opravdu rozměrných,  šatech, v čem doopravdy před filmovou kamerou chodil Lotrandův tatík jako lupič z povolání?  Přijďte se podívat zblízka!

 

Na závěr prázdnin a k “oslazení” začátku nového školního roku, pro potěchu malých i velkých, připravilo sušické Muzeum Šumavy unikátní výstavu kostýmů z hudebních pohádek, z produkce Československé a České televize.

pohadky

Asi nejzdobnější a nejbohatší část expozice tvoří kostýmy z pohádky Ať přiletí čáp, královno!, bohatá je i výstava kostýmů z  “naší” na Šumavě natáčené pohádky Anděl Páně, ve výstavní síni V hradbách najdete ale i mnohé další. Muzeum Šumavy připravilo pohádkovou expozici ve spolupráci se společností  Letohrádek Brno a ateliéry Barrandov, z jejichž fundusu pocházejí kostýmy doplněné o kulisy a další předměty.

 

Výstava ZPÁTKY DO POHÁDKY  začíná už zítra v 9 hodin, potrvá do konce letošního října a společně se Muzeem Šumavy v Sušici  vás na ni zveme. Vraťte se do dětství, projděte  mládím, buďte průvodci svým dětem, nebo vnoučatům.

 

Jednotné vstupné na výstavu je 40 Kč, děti do 3 let zdarma.

 

“Každý  úsměv skrývá pohádkové kouzlo – nechte si jej  i v dospělosti,

protože kouzla jsou jinak trvale nedostatkové zboží!”