Bratrská pohárová radost

Horská kola Březina – Velká cena Kašpara Sternberga

 

Předposledního závodu 14. ročníku Plzeňské amatérské ligy horských kol – Poháru Plzeňského kraje MTB jehož patronem je mistr světa Ondřej CINK se v neděli 7. září zúčastnili jediní dva zástupci ČS Specialized Junior MTB Teamu.

 

2

 

 

V kategorii nejmladších žáků startoval za Vimperk Matyáš Vondráček. I přes nepříjemnou pozici na startu (startoval z poslední řady) si mezi 17 účastníky vybojoval krásné 6. místo. Jako jediný z této kategorie vyjel nízké kamenné schody ke zřícenině a sklidil obdivný potlesk od diváků

 

Jeho bratr Jaroslav si v kategorii žáci starší vedl ještě lépe. Hned do prvního kola vyjel jako druhý. Tuto pozici si nejen udržel, ale v každém dalším kole zvyšoval náskok před Štěpánem Bauerem (Cyklosport Pitstop.CZ), který nakonec skončil na 3. místě. Prvenství si odvážel Daniel Bittner (Author Team Stupno).

 

1

Závod probíhal za pěkného počasí v překrásném prostředí v okolí březinského zámku a zříceniny hradu Salon. Pořadatelé organizačně perfektně zvládli závod pro 170 účastníků od předškoláků až po veterány a celý závod měl i díky početnému a uznalému publiku velmi příjemnou atmosféru.

 

uvod

Matyáš a Jaroslav na foto s trenérem Janem Jedličkou a s trofejemi ze Šumavského poháru MTB,

který byl zakončen v Jistebnici (31.8.2014) a který kluci celkově vyhráli

 

Marie Kotlíková