Teplo s přeháňkami, po neděli se ochladí

Víkendové počasí se opravdu nevyvedlo. Trvalý sobotní déšť vystřídaly nedělní přeháňky, teploty se držely většinou pod 15°C. V pondělí však dorazilo slibované oteplení, na obloze bylo skoro jasno až polojasno a teploty v nižších a středních polohách překračovaly 20°C. Srážek spadlo od pondělí minimum. Ve středu 17. září klesly poprvé v září teploty pod bod mrazu, na Rokytské slati klesla teplota na -1,7°C, o mraze jsme informovali ZDE. Ještě níže klesly teploty ve čtvrtek 18. září, Perla hlásila -3,0°C, mrzlo i na Rokytské slati, na Březníku nebo na Horské Kvildě.

 

V noci na pátek bude jasno až polojasno, postupně tvorba mlh a nízké oblačnosti. Teploty budou klesat na 12°C až 9°C, v mrazových kotlinách kolem 0°C. V pátek dopoledne bude z počátku jasno, místy mlhy, které se však budou rozpouštět. Během dne přibývání oblačnosti, odpoledne místy přeháňky nebo bouřky. Denní maxima vystoupí na 21°C až 24°C.

 

V sobotu bude oblačno, místy přeháňky, déšť nebo bouřky. Denní maxima ještě překročí 20°C. I v neděli bude oblačno, časté přeháňky nebo déšť, ojediněle i bouřky. Denní maxima 19°C až 22°C. 

 

V pondělí se ochladí, teploty budou jen kolem 15°C, velkou oblačnost, vystřídá proměnlivá oblačnost s přeháňkami. Od úterý musíme počítat s chladnými rány, teploty spadnou na 7°C až 3°C, v mrazových kotlinách až kolem -5°C. Denní maxima jen kolem 15°C. Obloha bude od úterý nejčastěji polojasná s minimem srážek, postupně přeháněk bude přibývat a teploty porostou na 18°C.

 

text (ir)

foto (Roman Szpuk)