policie

Do vězení může jít až na dva roky

Ukradl auto, naboural s ním dvě další a ještě rozbíjel okénka

 

SUŠICKO – Víkendová noc byla dobou řádění zaítm neznámého zloděje, který v Albrechticích našel klíčky od vozu Peugeot, ke klíčkům pak i auto, se který odjel. S majitelem se ale předtím o půjčení nedomlouval. Kradeným vozem naboural dvě další, zaparkovaná, a pravděpodobně vzteklý z toho, že umí tak ‘bravurně’ řídit, ještě u odcizeného auta rozbil všechna okénka, ohnul rámy dveří a poškodil karoserii.

Pachatele hledají sušičtí  policisté. V případě dopadení si za své jednání můžejít odsedět až dva roky.
 
 
 
Týrání psa v zavřeném bytě

Tento případ řeší policisté z Plánice – už od června prošetřují podezření ze spáchání trestného činu proti životnímu prostředí, který je zakotven v hlavě VIII v trestním zákoníku. 
Dne 21. září si z rukou mužů zákona převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti 26letý muž z Klatovska.
Jednání se měl dopustit v obci na Klatovsku, kdy bez dostatečného zajištění základních potřeb , zanechával v bytovém domě dvouletého psa, kterého měl svěřeného do péče. Vlivem jeho “zacházení” pes na následky “péče” zemřel..
Případ je policisty veden ve zkráceném přípravném řízení. V případě pravomocného rozhodnutí může být pachatel potrestán odnětím svobody až na šest měsíců, zákazem činnosti, nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 
-p cr, red-