Víkendové počasí bude přát výletům

Víkend přinesl teplé počasí, kdy teploty atakovaly 20°C hranici. Oblačnosti bylo v sobotu na obloze od dopoledních hodin dost, postupně se ojediněle vyskytly přeháňky a bouřky. Více srážek přišlo na Šumavu ze soboty na neděli, během neděle bylo většinou oblačno až zataženo, srážky byly zaznamenány v ojedinělých případech.

 

V pondělí a úterý došlo k výraznějšímu ochlazení, kdy denní maxima byla pouze kolem 13°C, časté byly místní přeháňky. V úterý po poledni byly na Velkém Javoru zaznamenány přeháňky deště se sněhem. V podvečerních hodinách došlo k výraznému ubývání oblačnosti až na jasno a díky přílivu studeného vzduchu klesaly noční teploty pod bod mrazu místy i mimo mrazové kotliny. O studené noci jsme podrobněji informovali ZDE. Ve středu vydrželo slunečné počasí po většinu dne, teploty stoupaly až k 18°C, žádné srážky se nevyskytly.

 

Čtvrtek začal zataženou oblohou a místy slabým deštěm, hlavně v oblasti hraničního hřebenu. Během dne bude oblačno až zataženo a místy přeháňky nebo slabý déšť. V odpoledních hodinách dojde k částečnému protrhávání oblačnosti a ustávání srážek. Denní teploty vystoupí na 13°C až 16°C, v horských polohách kolem 9°C. Hodně oblačnosti bude i v pátek, oblačno až zataženo a ojediněle přeháňky.  Denní teploty 14°C až 17°C.

 

K částečnému vylepšení dojde v sobotu, kdy denní maxima vystoupí na příjemných 17°C až 20°C, ráno musíme počítat s mlhami nebo nízkou oblačností, která se udrží ojediněle po celé dopoledne. Jinak bude oblačno až polojasno, beze srážek. V neděli bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne mlhy a nízká oblačnost. Denní teploty kolem 20°C, při mlze nižší.

 

I začátkem nového pracovního týdne vydrží slunečné počasí, dopoledne však bude místy zataženo nízkou oblačností. Denní teploty nadále kolem 20°C. První srážky dorazí zřejmě ve středu či ve čtvrtek.

 

(ir)