GE Volunteers se činili v lesích

Spolupráce  GE Volunteers a Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava  trvá již delší dobu. Dobrovolníci se  každým rokem vydávají do šumavských lesů, aby přiložili ruku k dílu. Za  dobu  spolupráce se jim podařilo zasadit přes 50 tisíc semenáčků, postavit přes 260 oplocenek a nahromadit takřka 1 500 m3 klestí.

 

dscf4755  dscf4775

 

Dobrovolníci z GE Volunteers se sešli znovu  třetí zářijový víkend, aby v oblasti Borových Lad pomáhali s obnovou lesa. Stavěli dřevěné oplocenky, do nichž vysazovali jilmy, vyráběli oplocení kolem stromků, aby nedocházelo k jejich poškozování divokou zvěří, vysazovali jedličky, boučky, borovičky a odvodňovali lesní cestu. 

 

dscf4831  dscf4838

 

Pracovat na Šumavu jezdí pracovníci GE Money Bank od května 2010, kdy GE Volunteers vyrazili na první zkušební den.

-re, tz-

———————————————————————————————————————————————————————–

Co je GE Volunteers

GE Volunteers je více než sto let staré celosvětové dobrovolnické hnutí společnosti General Electric (GE), které sdružuje tisíce dobrovolníků v téměř 50 zemích světa. Dobrovolníci GE Volunteers se zaměřují na služby komunitám, ve kterých působí, důraz je kladen zejména na vzdělávání, zdravotní péči, životní prostředí a rozvoj komunitních center. V České Republice působí GE Volunteers jako občanské sdružení financované GE Money Bank. Mimo zaměstnance GE Money Bank sdružuje také dobrovolníky z řad jejich známých a příbuzných a také zaměstnance dalších společností GE v ČR.

Cílem občanského sdružení GE Volunteers v České republice je podporovat společnost ve čtyřech hlavních oblastech: děti a vzdělání, senioři, znevýhodnění spoluobčané a životní prostředí. Společně s projektem finančního vzdělávání Rozumíme penězům, grantovým Programem na podporu potřebným a s projektem na podporu podnikání žen Život nápadům se tak GE Money snaží přispívat k rozvoji společnosti, ve které působí.