Indiáni z ‘modré’ na stopě pokladu

Modrá škola, Pampeliška, indiáni, táborák… září se ve školní družině ZŠ Lerchova, která po prázdninách opět ožila veselým hlaholem, v oddělení vychovatelky Heleny Pojarové Tesařové, neslo ve znamení indiánských barev, písní a příprav na „velké seznámení” u poradního ohně.

 

 

indiani 6 

 

„Četli jsme si indiánské pohádky, vyráběli indiánské puzzle a soutěžili v jeho skládání, učili jsme se zpívat a tančit indiánské písně, bavili se omalovánkami a vůbec jsme po celý měsíc provozovali spoustu indiánských aktivit. Včetně toho, že jsme si každý našel to své indiánské jméno. Samozřejmě děti plnily různé úkoly – za každý splněný dostal úspěšný adept jedno žluté peříčko do své vlastnoručně vyrobené čelenky,” popisuje družinové září náčelnice kmene.

 

Minulé úterý pak všechno vyvrcholilo indiánskou výpravou, které se účastnila i další dvě družinová oddělení. Po vyučování se všichni převlékli do indiánských oděvů, nasadili čelenky a vydali se nejdříve do školní jídelny, kde proběhly poslední úpravy, líčení a taktická porada na cestu za pokladem…

 

indiani 15

 

Cesta lesem nebyla jen tak – na trase čekaly indiány úkoly (psané samozřejmě v indiánských zprávách), jimiž bylo putování za pokladem zpestřeno. Poklad v podobě indiánských medailí a sladké odměny byl nakonec šťastně nalezen a hurá! s úsměvem na tváři zpět ke škole. Tam už na čekali rodiče s dobrotami na ohýnek … na seznamovací táborák. Úžasně šikovné a starostlivé maminky připravily opravdu oslavnou hostinu, nechyběly ani ne úplně indiánské pochoutky (ovšem patřičně oceňované pomlaskáváním) – štrúdl, muffinky, chlebíčky a jiná pečená kouzla. Dospělí k tomu přidali čerstvě namletou kávu, a tak se táborák proměnil v moc příjemný piknik.

 

Na zahájení školního roku, družinové pohody a k seznámení všech tahle akce přispěla vynikající atmosférou a výbornou náladou, nakonec i počasím. Zatímco dospělí indiáni si povídali a řešili zcela zásadní témata života svých malých ratolestí, malí příslušníci kmene statečně opékali ulovené dobroty, hráli si, skotačili… Pohoda by vydržela hodně dlouho, ale nastal čas se rozejít ke svým týpím…

 

Kam se vydají poupátka z Pampelišky příště? Necháme se překvapit, ale určitě už něco kují…

Howgh!

– as, hpt-

 

{gallery}susice/2014/9_zari/indiani/{/gallery}