AKTUÁLNĚ: Nehoda u Lidlu

Upozornění: Silnice od Lidlu na křižovatce od Prachatic je v tuto chvíli uzavřena z důvodu vyprošťování nákladního vozu. 

 

Dopravní nehoda na křižovatce u Lidlu skončila bez zranění chodců postávajících na chodníku. Řidič je zraněn, ale nehodu přežil a to je hlavní. Nyní se budou konat vyprošťující práce nákladního vozidla. Možné omezení provozu v těchto místech. Dejte pozor. 

 

Prachatičtí dopravní policisté včera krátce po poledni vyjížděli k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145, ve Vimperku, ve směru jízdy ulic Špidrova – Sklářská. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla Tatra 815, který se plně nevěnoval řízení a s vozidlem přejel do protisměru, následně vyjel vlevo přes chodník mimo komunikaci, kde prorazil kovové zábradlí, povalil dopravní značení a s vozidlem se zastavil až o listnaté stromy, převrácený na levý bok. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zraněné řidiče, další osoby naštěstí zraněné nebyly. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda je odhadem 260 000 korun.

 (pcr)

 Foto: Zdeněk Formánek