Fotopointy ze Šumavy zmizely

Jak uvedl server idnes. cz,  fotopointy, u kterých se turisté na Šumavě fotili,  Správa Národního parku všechny demontovala. Důvodem je to, že buďto jim chybělo stavební povolení, nebo stály na cizích pozemcích.

 

Deset fotopointů, stříšek s kamerami, díky nimž se mohli turisté vyfotit a odvézt si ze Šumavy suvenýr v podobě obrázku sebe sama jako důkaz že tu opradu byli, by se po vyřízení všech náležitostí mohlo vrátit  na místo  ještě letos.

 

Starostové šumavských obcí tento krok vnímají negativně, považují jej za zbytečnou hysterii kolem  legislativních nedostatků a věří, že bude rychle vyřízena a turisté o možnost odvézt si ze Šumavy oblíbené suvenýry nepřijdou nadlouho.  Mluvčí parku  Jan Dvořák potvrdil, že jakmile bude  vše “papírově” v pořádku (jedná se o územní souhlas stavebního úřadu po odsouhlasení dotčených – majitele pozemku, správního orgánu, případně obce).

 

Pořízení a instalace fotopointů stála 1,6 milionů korun a bývalé vedení parku  se domnívá, že současné dění je účelové a  zbytečně dramatizované a dodatečná povolení mohla být vyřízena  s dalšími, která jsou v nyní v běhu.

 

– red, budejovice.idnes.cz-