kasperk webcam

Předvolební zamyšlení

Zamyšlení MUDr. Marka Matouška, tvůrce www.sumava.eu :

 

 

Byly tomu právě 4 roky, co se ke mně postupně začali přidávat nadšenci zamilovaní do šumavského počasí, přírody i fotografie a historie a společně jsme zčeřili dlouho stojaté vody (nejen) Vimperku pomocí moderního média – internetu.

Přestali jsme zaznamenávat počasí k sobě do notesu, fotit a psát jen pro své blízké a pokusili se o něco, co tu do té doby chybělo – www.sumava.eu.

Náš hlavní cíl, i přesto, že  v současné době  srhnujeme více témat, byl, stále je a bude příroda, počasí a globálně sféra, kterou nazýváme „Šumava (eu) uzdravuje“.

 

Pravda je taková, že naše snažení mohlo mít místy lepší výsledky. Nalijme si čistého vína – začínali jsme jako naprostí amatéři a pokračujeme (i když s podstatně většími znalostmi) stále ve stylu HOBBY. Všichni v týmu mají své, často od www.sumava.eu zcela odlišné, zaměstnání. Udělali jsme i hodně chyb, ale poučili jsme se a stejně jako každá zkušenost, i tyto chyby nás posunuly vpřed.

Udělali jsme, a s nasazením dále děláme, všechno pro to, aby čtenáři na našem webu našli všechno, co potřebují a co jim jinde chybí. Oceňují to svou čtenářskou přízní, které si velmi vážím.

 

Ale dostali jsme občas také pořádný ‘výprask’. I to k životu patří, k tomu ‘mediálnímu’ také. Nikdy jsme nic nevzdali a nevzdáme a budeme stále usilovat o to, abychom byli našim čtenářům dobrým partnerem. Všem kteří s námi spolupracují, ať už jsou z radnic, podniků, firem, organizací, zájmových sdružení, nadšenci do čehokoliv mající své záliby a koníčky tak, jako my máme sumava.eu děkujeme za to, že mají oči otevřené. Máme jasná pravidla hry a hrajeme fair play dál. Postupně pochopili i někteří odpůrci, že spolupráce v tomhle případě opravdu není na překážku a naučili se „nebát“ se sebe, svou práci a snahu ukázat, nebáli se začít komunikovat prostřednictvím nás s veřejností.

 

V pátek a v sobotu se bude po čtyřech letech opět volit. Do zastupitelstev obcí i do Senátu.

 

www.sumava.eu je apolitická a v žádném případě nedává „bianco šek“ jakémukoliv jménu nebo uskupení. Co ale doporučí je – vybírejte pečlivě a s rozvahou. Ano, teď teď to slyšíme všude kolem sebe, tak alespoň jednou za 4 roky opravdu tohle vezměme vážně do vlastních rukou. Vybírejme osobnosti, bez ohledu na to, ke komu jaká barva strany patří. Osobnosti s primárně čistým morálním kreditem. Podívejme se na to, jak se člověk, kterého bychom rádi viděli jako svého zastupitele, staví například k největšímu společenskému problému – ke korupci, manipulaci, ke klientelismu?

 

Velmi dobrý ukazatel přináší celorepublikové sdružení „Rekonstrukce státu“ s jeho VYSVĚDČENÍM.

Rekonstrukce státu mimo jiné oslovila senátní kandidáty, aby vyjádřili svůj postoj k zásadním protikorupčním zákonům. Někteří vyjádřili podporu, jiní vyslovili pochopení ale podporu nepřipojili, někteří se nevyjádřili vůbec, nebo podporu odmítli.

 

Na závěr mám jedno přání pro nás pro všechny: ať máme po víkendových volbách, zvolené ty nejlepší osobnosti!

 

A ještě douška: Právě dnes přibyla do rodiny „šumaváckých“ webkamer další, s unikátním výhledem. Perfektní spolupráce členky týmu www.sumava.eu Andrey Staňkové a Zdeňka Svobody, vynikajícího kastelána hradu Kašperk, byla dnes ozdobena novým pohledem na šumavská údolíčka z jednoho z našich nejkrásnějších hradů. Právě taková trvalá kvalitní souhra je příkladem toho, jak se vzájemně podpořit, doplnit a umět dát ze sebe i ze Šumavy to NEJlepší… Děkuji a věřím, že i čtenáři a návštěvníci přivítají „nové dítko“ s radostí.

 

kasperk webcam