Aktualizováno – Sportovní víkend 11.10. – 12.10.

Fotbal:

 

I. A TŘÍDA SKUPINA A MUŽI

 

Šumavan Vimperk – SK Vacov 2:0 (0:0)


Góly: 49. a 83. Michal Šíp. Navíc ve 42. min. nedal penaltu.

 

Rozhodčí: Libor Kaštánek, AR Roman Mráz a Vladislav Linhart

 


Šumavan Vimperk: Jiří Formánek, Petr Prochaska, Jan Psutka (71. Lukáš Sýs), Jan Blahout (K), Jakub Pospíchal, Ondřej Málek,(87. Václav Pankratz) Martin Šíp, Michal Šíp, Matěj Císař (74.Jan Čech), Jakub Čejka, Pavel Samohejl.

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/fotbal_muzi_vimperk_vacov/{/gallery}

foto: Jakub Formánek

 

 

KP Straší žáci

 

Malše Roudné-Šumavan Vimperk  2-2 na Pk 2-3  (1-1)        

 

góly:   Koloušek T, Frček L

 

sestava: M.Jaroš – J.Formánek,,D.Kadlec,D.Samec,M.Uhlík, J.Koubek ,O.Rod. ,L.Frček ,V.Šimandl, T.Koloušek, V.Matoušek

 

střídali: J.Chrášťanský, M.Wagner, Š. Pineau

 

Odehráli jsme opět velmi vyrovnané utkání. Do vedení nás dostal po dlouhém odkopu a samostatném nájezdu Tomáš Koloušek. Vedení jsme nedokázali do poločasu udržet a tak se šlo do kabin za stavu 1-1.Ve druhém poločase se naše hra velmi zlepšila a zaslouženě jsme se opět ujali vedení. Pěknou fotbalovou akci zakončil střelou k tyči Lukáš Frček. Ke konci utkání nás domácí zatlačili a v 65.minutě vyrovnali na 2-2.Musím uznat ,že vzhledem k průběhu hry byla remíza zasloužená.

Třetí penaltový rozstřel jsme opět dokázali vyhrát 3-0 .Velmi nás podržel Michal Jaroš ,který chytil dvě penalty

 

 

KP mladší žáci

 

Roudné – Vimperk 0:5 (0:2)

branky: Červený, Bízek, Pineau 3

sestava: Tachajev, Matoušek, Bízek, Děd, Pineau, Červený, Novotný, Koloušek, Vrábel

 

Trenér Lukáš Sýs:Za krásného počasí ve velmi pěkném fotbalovém areálu jsme vyhráli proti šikovnému soupeři. Výborně zachytal Fedor Tachajev, který zneškodnil několik slibných šancí Roudného. Naši kluci odehráli moc pěkné utkání, plné pěkných šancí. Musím kluky pochválit.”

 

Hokej:

 

KP MUŽI

 

IHC Písek-HC Vimperk 5:4 po samostatných nájezdech (1:2,2:01:2-sn1:0)


Branky a nahrávky:
12. Mošovský (Mazanec, Jungbauer), 31. Všetečka (P. Procházka, Sýbek), 39. Volf (Mazanec, Slavík), 45. Sýbek (Gába, P. Procházka) – 8. Král (Novotný), 19. Král (Voldřich, Hail), 48. R. Sitter (Král), 59. Hail (Novotný, Voldřich)

 

Rozhodčí: Vovčko – Diviš, Sýkora

 

IHC Písek: Kafka – Sýbek, Jirků, Volf, Slavík, Gába, Stropnický, Kudrna, Novák, Vlk, Šimoník, Tajbl, Mošovský, Mazanec, Všetečka, Jungbauer, Vejda, P. Procházka.

 

HC Vimperk: Podskalský – Vladimír Pešl ml., Paule, Slabý, Vávra, R. Sitter, Novotný, Hail, Král, Vítovec, Voldřich, Vladimír Pešl st., J. Sitter, Gabauer, Kouba, Myslík, Plouhar.

 

Po domácím vítězném utkání s David Servisem čekal na hokejisty Vimperka další těžký soupeř – IHC Písek. Vimperští trenéři museli udělat několik změn v sestavě, protože oproti minulému zápasu postrádali hned tři obránce – Vavříka (nemoc), Horejše (pracovní povinnosti) a Jana Předotu, který minulý týden v utkání s Českými Budějovicemi utrpěl zlomeninu prstu a čeká ho operace. Šanci tak dostali mladíci Vítovec, Pešl ml. a Myslík.

 

Úvod zápasu patřil podle očekávání domácím hráčům a vimperská obrana v čele s brankářem Podskalským musela odrážet časté útoky píseckých hokejistů. Po střele Sýbka zachránila Vimperk branková konstrukce, a když se z úniku neprosadil ani Mošovský, udeřil na druhé straně hřiště Král a zařídil hostím vedení – 0:1. Písečtí dál dobývali vimperskou branku a tečovanou střelou od modré čáry srovnali ve 12. minutě na 1:1. Hosté si však vedení vzali zpět ještě před koncem třetiny, když se prosadil opět Břetislav Král, který svou střelu z mezikruží schoval za několik bránících hráčů a domácí brankář Kafka byl bez šance – 1:2.

 

Druhá třetina se podobala té první. Domácí hráč jel sám na Podskalského, ale ten svůj tým podržel. Srovnáno bylo v polovině utkání. Písek využil svou první přesilovou hru v utkání a bylo to 2:2. Minutu před koncem druhé třetiny se domácí poprvé v zápase ujali vedení a stejně jako jejich první branka byla i tentokrát střela od modré čáry ztečována mimo dosah Podskalského – 3:2.

 

Poslední třetina začala opět náporem domácích a ve 45. minutě trojice píseckých hráčů ukázkově využila přečíslení tři na jednoho a zakončující Sýbek zvyšoval na 4:2 pro Písek. O tři minuty později využili přesilovku také vimperští a snížili na jednobrankový rozdíl. Od modré čáry vystřelil na branku Radek Sitter a puk skončil za domácím brankářem – 4:3. Rozhodující moment přišel čtyři a půl minuty před koncem základní hrací doby. Domácí Slavík oslabil své mužstvo pětiminutovým trestem a nabídl tak vimperským možnost závěr utkání zdramatizovat. Hosté nabídnutou šanci využili a František Hail vyrovnal na 4:4. Pětiminutový trest vstřelenou brankou nekončí a Vimperk měl stále dost času na případnou další branku. V závěru se však musel o remízu strachovat, protože byl vyloučen Lang a chvilku poté Voldřich. Oslabení tři proti čtyřem hosté nakonec zvládli. Vimperk si tak díky obětavé hře všech hráčů, podpořené dobrým výkonem brankáře Podskalského, zajistil minimálně jeden, velmi cenný, bod.

 

Následovali samostatné nájezdy. Tři série neměly úspěšného střelce ani na jedné straně. Za Vimperk neuspěl Pešl ml., Paule ani Slabý. Až čtvrtý domácí hráč se štěstím překonal Podskalského a dvougólový vimperský střelec Král tentokrát přesně nezamířil. Písek zvítězil 5:4 na nájezdy. Na konci týdne se Vimperk představí na domácím ledě v obvyklém čase proti béčku Tábora, které průběžně vede tabulku Krajské ligy.

 

Junioři

 

HC Vimperk-HC Lužnice(Veselí/Soběslav) 8:1(3:0,3:0,2:1)


Branky:16.Bárta(Vítovec,Kačmár),19.Sitter J.(Novotný),19.Krejsa(Hlavica,Skalický),24.Kačmár(Bárta),30.Vítovec(Sitter J.,Novotný),37.Hlavica(Bárta),41.Sitter J.,60.Hlavica(Skalický)-58.Koutský(Novák)


Sestava Vimperka:Skolek(Robl)-Myslík,Kačmár,Vítovec,Marek-Novotný,Sitter
J.,Bárta,Hlavice,Skalický,Krejsa,Buček,Kutil,Ptášnik

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/hokej_juniori_vimperk_veseli/{/gallery}

 

(z.f)