Víkend plný slunce před námi

Nadprůměrně teplý říjen pokračuje. Víkend byl ve znamení slunce a velmi příjemných teplot a to především ve vyšších a horských polohách, nižší polohy zakrývala často nízká inverzní oblačnost. I v pondělí bylo slunečné a velmi příjemné počasí. Z pondělí na úterý přešly přes Šumavu srážky, které byly nejvýraznější na Klatovsku, kde spadlo i kolem 15 mm. V úterý se oblačnost během dopoledne začala částečně rozpouštět, v odpoledních hodinách už bylo polojasno až skoro jasno. Středa přinesla ojedinělé přeháňky nebo slabý déšť v dopoledních hodinách, odpoledne se oblačnost začala protrhávat. Čtvrtek byl ve znamení velké oblačnosti, v horských polohách většinou zataženo, v podhůří Šumavy se ukazálo během dne i slunce, srážky přišly na Šumavu až v podvečerních a večerních hodinách.

 

V pátek nad ránem přišel na Šumavu od jihozápadu trvalejší déšť. Během dne bude i nadále zataženo s deštěm, který bude odpoledne ustávat a oblačnosti bude ubývat až na polojasno. Denní teploty od 13°C do 16°C, horských polohách kolem 10°C. V noci na sobotu bude dále ubývat oblačnosti až na skoro jasno, místy se však vytvoří mlhy nebo nízká oblačnost, která se udrží i během dne. Jinak bude skoro jasno až polojasno. Denní teploty od 16°C do 19°C. V neděli bude skoro jasno, místy však zataženo nízkou oblačností, denní maxima nadprůměrná a to mezi 18°C až 21°C.

 

Slunečné počasí vydrží ještě v pondělí, odpoledne však od severozápadu začně přibývat oblačnosti a přidají se postupně přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty od 16°C do 20°C. Od úterý bude více oblačnosti, časté přeháňky a teploty klesnou na 13°C až 16°C, později jen kolem 11°C.

 

(ir)