Sportovní víkend 1.11. – 2.11.

Fotbal:

 

1. A muži 

FC ZVVZ Milevsko B – Šumavan Vimperk 3:2 (2:1)

Góly: Tupý, Komárek, Šimák – Michal Šíp, Pospíchal

 

 

Hokej:

 

OD LUŽNICE S DEBAKLEM

 VIMPERK STÁLE ČEKÁ NA VÍTĚZSTVÍ

8. kolo KLM

sobota 1. 11. 2014 17:00 – ZS Veselí nad Lužnicí

TJ Loko

12:2

(4:0,5:0,3:2)

DSCB

Branky a nahrávky: 2. Bůžek (Vlach, Benda), 8. Čáp (Mikeska), 16. Mikeska (Čáp, Dušák), 19. Mikeska (Čáp, Chlaň), 24. Mikeska (Benda, Čáp), 26. Benda (Bůžek), 31. Mikeska (Čáp), 36. Arnold (Chlaň), 39. Čáp (Mikeska, Chlaň), 44. Mikeska (Dušák), 53. Vlach (Arnold), 57. Čáp (Dušák, Schmied) – 41. Paule, 49. B. Král (Hail).

Vyloučení: 3:5

Využití: 1:0

V oslabení: 1:0

Rozhodčí: Hamr – Voves, Mareš

Diváků: 140

TJ Loko Veselí:F. Dvořák (53. Studnička) – M. Drs, Chlaň, Malecha, Schmied, Švanda, Cifreund – Čáp, Mikeska, Dušák, Vlach, Benda, Bůžek, Klimeš, Arnold, J. Drs

HC Vimperk: Podskalský (26. Pixa) – Voldřich, Horejš, R. Sitter, Vávra, Vítovec, Vavřík – Slabý, Paule, Kouba, B. Král, Hail, P. Novotný, Plouhar, Lang (od 41. Sitter J.), Gabauer

 

086-DSC 0198

 

Hokejisté HC Vimperk jeli v sobotu 1.listopadu sehrát další mistrovské utkání na led velmi neoblíbeného soupeře Veselí nad Lužnicí. Hosté nastoupili v sestavě stále ještě oslabené o několik zraněných a nemocných hráčů. Ovšem to nemůže být omluvou toho, co se dělo na ledové ploše.

Již ve 2. minutě domácí, nedůsledně bráněni hostující obrannou, dostali nadvakrát puk za záda gólmana Podskalského. V 7. minutě byl vyloučen hráč domácí Lokomotivy a Vimperk místo toho, aby srovnal stav, tak po chybě obránce na útočné modré čáře inkasoval na 2:0. Ve 13. minutě nařídil rozhodčí proti hostům trestné střílení, ale Podskalský samostatný nájezd chytil. O minutu později neproměnil velkou šanci Slabý, který byl sám před brankářem domácích. Naopak na druhé straně se domácím podařilo v 16. minutě zvýšit na 3:0. Do konce první třetiny využili domácí ještě přesilovou hru při vyloučení Sittera a bylo to 4:0. Hostující hráči včetně trenérů seděli jako opařeni, ale byl to obraz toho, co se dělo na ledě.

 

 

Ve druhé části se obraz hry nezměnil. S chutí hrající domácí po dvou rychlých gólech z 24. a 26. minuty utkání vedli již 6:0 a Podskalský přenechal své místo v brance Pixovi. Ale ani on nemohl zabránit valícím se útokům domácích, kteří procházeli hostující obranou, jak jen chtěli. Tomáš Pixa musel do konce druhé třetiny lovit puk ze své sítě ještě třikrát (31., 37. a 39. minuta) a na tabuli svítilo hrozivých 9:0. Těžko se trenérům hráče motivovalo, když bylo vše rozhodnuto.

 

Ve třetí třetině dostal Vimperk v uvozovkách jen tři branky a alespoň dvěma góly, o které se postarali Paule a Král, mírně zkorigovali debakl, který asi nikdo nepamatuje. Výsledek však naprosto odpovídá tomu, co bylo vidět na ledě. Myslím, že je až ostudné, takto prezentovat vimperský hokej. Hráči by se měli dát dohromady a zapracovat na všem, co po nich trenéři vyžadují. V neděli 9. listopadu přivítá HC doma od 17 hodin Humpolec a nechtějí-li se domácí ocitnout na samém dně tabulky, musejí zvítězit. Doufejme, že hráči nechají na ledě i své hokejové srdce. Fanoušci si to určitě zaslouží.

 

 

 

Ohlasy trenérů (jchokej.cz)

„Suprově jsme nastoupili a byli jsme lepší ve všech činnostech. Za rozhodnutého stavu se kluci bavili hokejem,“ mnul si ruce trenér domácích Špička.

„Podobný zápas jsme zažili před dvěma léty proti Božeticím. Tenkrát jsme zvítězili my. Dnes jsme dělali hrubé chyby v obraně a soupeř každou z nich potrestal. Velice nám chybí zranění bratři Předotové,“ smutnil vimperský lodivod Tomáš Kašpar.

 

 

DSC 0124

 

1.listopadu – ZS Strakonice

 

 

 

Ročník 07

 

HC Strakonice – HC Vimperk 0:5

 

branky:Krejsa 2, Pixa, Myslík, Kouřim Š.

 

asistence: Krejsa 3 ,Pixa 2

 

sestava: Potůček,Vojtíšek,Krejsa, Jirán V.,Pixa, Koška, Myslík, Kouřim Š., Kouřim D.

 

 

 

 

Ročník 08

 

HC Strakonice – HC Vimperk  10:7

 

branky:Vondrášek 2, Jirán D. 2, Košnař, Vinš, Novotný.

 

asistence: Košnař, Vinš, Vondrášek.

 

sestava: Jeřábek, Vinš, Košnař, Vondrášek ,Drabeš, Samek, Švík, Novotný, Jirán D.

 

 

 

Komentář trenéra Davida Vinše:

 

Ročníky 08 sehrály odvetu po týdnu, ale tentokrát jsme nestačili na soupeře, který dobře bruslil a v první třetině si udělal náskok ,který udržel. Kluci bojovali, ale musíme zlepšit bruslení, tam jsme zaostávali markantně. Jinak klukům patří velká pochvala za bojovnost až do poslední minuty, za což byl odměnou také velký aplaus od rodičů.

 

 

Ročníky 07 – kluci minulý týden nehráli a o to víc byli natěšení na dnešek a výsledek udělal všem radost. Výborně zachytal brankář Potůček a i zbytek mužstva předvedl výborný, kolektivní výkon. Za 14 dní nás čeká první turnaj v nové sezoně,tak doufáme, že se nám všem bude dařit.

 

(zf)