Někdo se i bál, ale jen chviličku

Tradičně a přesto pořád nově

Tradiční spoluprací by se dal nazvat příchod Mikuláše, čertů a andělů do Mateřské školy 1. máje Vimperk. Stalo se již opravdu tradicí, že žáci ze ZŠ Smetanova, Vimperk se přemění v Mikuláše, hodné čerty a anděly, aby opět po roce udělali radost dětem v mateřské školce. A protože do této školky chodí samé hodné děti, Mikulášovi ispívá také firma Rohde Schwarz, díky níž Mikuláš může každému nadělit balíček plný dobrot.

 

IMG 7496

 

A jak to probíhalo letos? Letos si vzala na starost režii mikulášského dostaveníčka žákovská CK Labuť:

 

V pátek 5. prosince žákovská Cestovní kancelář Labuť uspořádala Čertovské dopoledne.

Nejdříve jsme se vypravili do Mateřské školy 1. máje, Vimperk. Zde nás přivítaly hodné paní učitelky s dětmi. Čertice a čertík „očuchali“ všechny děti, aby zjistili, zda děti zlobily, či ne. Některé děti se rozbrečely i přes to, že oba čerti byli přátelští a milí. Když přišel anděl s Mikulášem, zazpívaly nám děti několik připravených písniček, aby si napravily všechny své „hříchy“ a aby mohly být následně Mikulášem odměněné. Děti byly opravdu roztomilé a všechny nám slíbily, že se polepší a už nebudou zlobit. S radostí v srdci jsme opouštěli školku.

Po příchodu do naší školy jsme pak pospíchali za dětmi na první stupeň, abychom šesti nejhodnějším dětem v každé třídě rozdali sladké balíčky jako odměny. Ani ostatní děti nezůstaly stranou – maličkou sladkost měl andělíček připravenu pro všechny.

I přes to, že nás při organizaci provázely těžkosti se zajištěním kostýmů, se nám celé dopoledne ve školce i ve škole podařilo a my jsme si to opravdu parádně užili. Šťastné oči dětí nám daly energii do dalšího vymýšlení akcí. Je radostí něco pořádat, když jsme následně odměněni dětskými úsměvy.

Lucie Matheislová, zástupce CK Labuť

 

Žákovská CK Labuť, všechny do projektu zapojené děti i jejich učitelka Mgr. Jana Doležalová, prostě všichni, kdo díky kreativitě a zájmu společně naplňují ono známé “škola hrou” a dávají mu jiný rozměr, si ale také  zaslouží odměnu. Nejen od Mikuláše. Pedagogický přístup k některým vzdělávacím aktivitám a výsledky projektů, znalosti dětí a úspěchy v soutěžích, kde je zapotřebí nejen teorie, ale i praktických dovedností a logického úsudku, hovoří za vše.  Přejme  všem, aby se jim dařilo ve škole i mimo ni a aby  měli ze svých akcí pořád radost, stejně, jako když ji oni sami na Mikuláše rozdávali.

 

-red-

 

{gallery}vimperk/2014/12_prosinec/skola_mikulas_vimperk/{/gallery}