Vzpomínka na Václava Havla

Dnes v podvečer se při příležitosti vzpomínky na prvního prezidenta České republiky sejdeme pod  lípou Svobody na sušickém náměstí, abychom  zapálením svíčky, v den třetího výročí jeho úmrtí vzpomněli na tuto osobnost.

Akci “Srdce pro Václava Havla” pořádá skautské středisko Vydří stopa ve spolupráci s gymnáziem v 18. hodin, 18. prosince, u pamětní desky  pod lípou.

 

IMG 1304

 

Na intermetové televizi FilmPro běží “Koncert pro Václava Havla”, který v loňském roce připravila sušická skupina Sirkyskon. Kdo jste byli, tak si můžete připomenout, a kdo ne, tak se můžete potěšit dodatečně. Bylo to jedním slovem úžasné! Koncert “Máme otevřená srdce” poběží až do neděle ve vysílacích časech 9.00, 13.00, 17.30 a 21.30 hodin. (mn)

***

 

O hodinu a půl později jste všichni srdečně zváni do Smetanova sálu gymnázia, kde od 19,30 hodin vystoupí s vánočním programem MUSICA BOHEMICA pod  vedením Jaroslava Krčka.

 

Musica Bohemica – Vánoční písně a koledy”

Musica Bohemica je komorní soubor s třicetiletou tradicí. Jeho základní složení je třináctičlenné, může se však rozšířit a provádět i projekty s více jak sedmdesáti členy včetně sboru. Díky tomu může interpretovat hudbu širokého záběru od vrcholného baroka přes velké oratorní formy klasicismu až k hudbě současné. Zvláštní a ojedinělá je interpretace a zpracování anonymní a lidové hudby. V této kategorii vznikají různé programy tématického zaměření, například vánoční a velikonoční koncerty a jiné. Soubor natočil 38 titulů CD a hudbu k několika filmům. Musica Bohemica je častým hostem v zemích celé Evropy.

 

-red-