autobus

Provozování městské dopravy

Provozování městské dopravy v roce 2015.

 

 

V současné době je stanovený jízdní řád, který běží od září 2014. Všechny linky, pro příští rok, zůstávají  zatím zachovány. Od ledna bude uzavřena smlouva na provozování  městské dopravy s firmou ČSAD autobusy České Budějovice a předpokládaná počítaná ztráta na příští rok je 224.000,- Kč bez DPH. Částka 224.000,- Kč je pokrytí ztrát dopravci.

 

Proběhne jednání s firmou Rohde a Schwarz, která spoje využívá pro své zaměstnance. Cena, kterou by se měla firma Rohde a Schwarz podílet na nákladech za provozování městské dopravy, bude vypočítána poměrnou částí podle linek, které jsou zavedeny k jejich podniku.

 

Městskou dopravu, pro představu, využilo za měsíc září 2108 osob, za říjen 2412 osob a za listopad 2382 osob.

 

Do budoucna město Vimperk uvažuje o zrušení dvou linek, které nejsou využívány, jedná se o dopolední linku z ČSAD na sídliště a jednu v podvečerních hodinách, také na sídliště.

 

Dále se budoucna uvažuje o protažení této dopravy až k firmě SAK, která má o tuto službu také zájem pro své zaměstnance, kteří zde pracují na třísměnný provoz. Zde se bude muset vše teprve vykalkulovat a propočítat. 

 

(ld)