Krizové centrum pro děti

Krizové centrum rozšiřuje své služby pro děti

uvod kc pt
Krizové centrum – Centrum pomoci rodině a dětem rozšíří dosud poskytované služby krizové pomoci pro děti a mládež z Prachatic a okolí, a to díky úspěchu v rámci grantového programu ´Včasná pomoc dětem´ Nadace rozvoje občanské společnosti financovaného z prostředků VELUX Foundations. Krizové centrum získalo v tomto grantovém programu na realizaci svého dvouletého programu „Krizové centrum dětem“ téměř 26tis. Euro.

 

kc-s-color

Krizové centrum (KC) bude díky získaným finančním prostředkům personálně posíleno a rozšíří svojí otevírací dobu denně o jednu hodinu, tzn. že bude otevřeno pro veřejnost každý den od 9 – 17h. Navíc rozšíří i „chatovací hodiny“ jako další možnost jak kontaktovat KC. Nově bude centrum poskytovat poradenství a pomoc při řešení problémů v souvislosti s kyberkriminalitou. Plánované jsou také besedy na školách, které přispějí jednak ke zvýšení povědomosti o existenci a činnosti KC mezi dětmi, a také poskytnou dětem základní informace o tom, jak předcházet krizovým situacím či jak je řešit a kde najít pomoc.

 

Dále projekt přispěje k otevření více skupin pro děti s podobnými problémy či poskytnutí případné krizové pomoci dětem v terénu. Mimo to bude samozřejmě KC pokračovat ve své běžné činnosti – poskytování krizové intervence, poradenství a psychoterapie.

nros Velux

 

za Krizové centrum – Centrum pomoci rodině a dětem

Mgr. Hana Modlitbová, realizátor projektu, psychoterapeut