Rozhovor: Odtahová služba Pavel Potužník

Pavel Potužník, majitel odtahové služby.

 

Nabízí odtahovou službu, uskladnění a vyprošťování vozidel. Přepravu automobilů a přívěsů v rámci jedné služby.

Jeho služba je NONSTOP.

 

 

Jméno Vaší firmy se točí především okolo dopravních nehod a defektů na vozidle. Řekněme, že se mi stala dopravní nehoda. Na koho se mám obrátit, kdo mi s autem pomůže?

 

 

Samozřejmě, že po prvotních telefonátech s Policíí a záchranáři, pokud jsou zapotřebí, přijde na řadu odtahová služba. Velká většina dopravních nehod a poruch je řešena přes pojišťovnu, která dle sjednaných asistenčních služeb poskytuje určitou výši plnění.

Na každé zelené kartě je číslo na vaší pojišťovnu. Vy se dovoláte na dispečink, který funguje 24 hodin denně. Ten již sám kontaktuje smluvní odtahovou službu, která je k vám nejblíže, a která s nimi spolupracuje. Vše zde funguje podle stanovených pravidel a podle jednotného ceníku. Každá „odtahovka“, která s nimi spolupracuje, musí respektovat tyto ceny a řídit se jimi. Sám mohu říci, že je opravdu velký rozdíl, když si zavoláte odtahovou službu, která je smluvně vázaná na pojišťovny a nebo odtahovou službu (lovce), kteří mají svůj ceník a částky za odtah se u jejich firem mohou lišit i v řádech tisíců korun, pokud se bude jednat o odtah do větší vzdálenosti.

 

Kdo rozhoduje o tom, kam se havarovaný vůz odtáhne?

 

Kam se automobil odtáhne je vždy na majiteli vozidla, nikdy o tom nerozhoduje odtahová služba. Ovšem, jakmile odtahová služba automobil převezme, odpovídá za něj do dalšího předání.

 

 

Kolik odtahových služeb mají pojišťovny nasmlouvány v daném místě a podle čeho se rozhodují, komu práci přidělí?

 

Na určité území je nasmlouváno několik smluvních partnerů, kteří jsou voláni podle jejich dostupnosti a jsou nejblíže ke klientovi, který má problém s vozidlem.

U jedné společnosti například existují satelitem snímané jednotky, které máme umístěné ve svých vozidlech a vždy vidí, kde se konkrétní asistenční vozidlo nachází. V případě nehody systém sám vybírá nejbližšího partnera. Tento systém funguje nejen v České republice, ale i v zahraničí.

 

 

Kam jste se s vaší odtahovou službou dostal nejdál do zahraničí?

 

Jedná se spíše o ojedinělé výjezdy, například do Chorvatska. Ale jedete tam, kam si Vás objednají.

Každému bych chtěl doporučit, aby si v případě cesty do zahraničí připojistil asistenční služby v zahraničí na dobu, po kterou chce vycestovat. Odtah ze vzdálených destinací bývá poměrně finančně náročný a připojištěním, které se pohybuje většinou v řádech stokorun, se můžete vyhnout značným finančním nákladům.

 

 

Jak dlouho již odtahovou službu provozujete?

 

Odtahovou službu provozuji již 16 let. Mám k dispozici dvě odtahová vozidla, jedno menší asistenční a odtahový speciál s přívěsem. Dříve jsem převážel auta ze zahraničí, dnes už nejsou tyto služby tolik vyhledávány. Zaměstnance žádné nemám. Při své práci si zakládám na slušnosti, serióznosti, nemám rád aroganci. V daný okamžik musí být člověk citlivý. Při dopravní nehodě mohou být pasažéři vozidla v šoku, nechovají se standardně. I na toto vše je potřeba brát zřetel.

 

 

Dá se říci, zda jsou viníky dopravních nehod spíše více ženy než muži, nebo naopak?

 

Jednoznačně se to říci určitě nedá. Některé ženy řídí daleko lépe, než muži. Adepty na dopravní nehody jsou většinou závodníci, víkendoví řidiči a majitelé vozidel se špatným technickým stavem.

 

 

Dá se říci, že se bourá teď více než dříve? Lidé mají silnější a rychlejší auta, pořád někam spěchají…

 

Ano, ale je to dáno především tím, že dnes jezdí mnohem více vozidel. Bourá se spíše v určitých obdobích. Někdy máte během třech týdnů v dané lokalitě pět smrtelných nehod. Kritickým datem v roce je začátek prázdnin a ten trvá až do poloviny července. Pak se dá říci, že přijde klid. Někdo se domnívá, že nejvíce nehod je v zimě, ale to také není úplně pravda. V zimních měsících jsou lidé ostražitější. Dokonce, pokud je hodně sněhu, mohou se u silnice vytvořit vanty, do kterých auto najede a odrazí se. Případně se odrazí auta od sebe. Kdežto v létě se do sebe auta při nárazu spíše zaseknou, a tyto nehody bývají pro posádku daleko nebezpečnější. Také je pravda, že když napadne sníh, někteří lidé, pokud nemusí, vůbec nevyjíždí.

 

 

Jak vypadá Váš pracovní den?

 

Pokud nejsem na výjezdu, věnuji se údržbě vozidel a papírování.

 

 

Vaše služba je poskytováno nonstop. Vyjíždíte třeba i na Vánoce?

Služba, kterou poskytuji, je NONSTOP. Za ta léta, se mi to stalo zatím pouze jednou.

 

 

Děkuji za rozhovor.

Lenka Doubková