Zmizelá Šumava už čeká na dotisk

Málokteré knize se stane to, že je vyprodaná už před  svým “oficiálním” uvedením na pulty knihkupectví. V případě publikací  Emila Kintzla je to snad už pravidlem. Výjimkou totiž není ani úplně nová ZMIZELÁ ŠUMAVA, kterou autoři Emil Kintzl a Jan Fischer spolu s kmotry Ivanem Hlasem a Marií Malou, pokřtili  v úterý v podvečer v bývalém hoteu Seno – v  příjemném prostředí chaty Rovina.

 

Dlouhá řada  autogramůchtivých čtenářů zajala oba autory hned před chatou… a tak až doslova za minutu pět (oficiálně oznamovaný čas křtu) se oba mohli zvednout, ulevit pravačkám a  přesunout se do chaty, která byla, včetně ‘galerie’, nacpaná k prasknutí. Knížky se prodávaly i na místě samotném, ovšem i ty byly ‘posbírané’, aby se dostalo na všechny alespoň zde, na šumavské Rovině. Ti, kteří zatím štěstí neměli, se ale dočkají – dotisk Zmizelé Šumavy bude brzy na pultech knihkupectví, jak potvrdil režisér Jan Fischer.

 

Křtilo se Šumavským bylinným, pomněnkami a kontryhelem, písní a slovem.

krest zmizela sumava 17

“Nejtěžší bylo sehnat originální láhev od pravého Šumavského bylinného, tomu bych nevěřil,”

podotkl  jeden z autorů Jan Fischer.

 

 

krest zmizela sumava 21

“Knížku křtím rosičkou (kontryhel), jejíž slzičky by měly dopadat jen jako vláha šumavským květinám,

a pomněnkami pro časté vzpomínání na naši Šumavu,” vysvětlila Marie Malá přítomnost dvou svazečků rostlinek.

 

 

Ivan Hlas, kamarád obou autorů,  přidal, kromě  přání mnoha příjemných chvil nad stránkami knihy a u seriálu Zmizelá Šumava na TV Stream i několik písní. V nich ovšem  tak trochu poupravil místopis, který nově odpovídal šumavským obcím a místům, o nichž  kniha vypráví.

 

A další pravidlo – v přítomnosti Emila Kintzla není nikdy nouze o legraci, a tak se všichni přítomní skvěle bavili jeho hláškami a báječná atmosféra vydržela po celou dobu setkání.

 

Kniha Zmizelá Šumava přináší 21 příběhů o životě na místech, která už většinou z map zmizela. Poutavě a jadrně líčí příběhy šumaváků, kteří v tomto drsném, ale krásném, kraji kdysi žili.  Svědectvím dokresluje  jedinečnou historii Šumavy. Přejeme příjemné chvíle  při objevování…

-as-

{gallery}susice/2015/06_cerven/krest_kopie_web/{/gallery}