Na “farmářské” přijde i proutkař

Tentokrát vás zveme na sobotní farmářský trh do Prachatice, který vás určitě potěší, kromě výběru na trhu samotném, i bohatým doprovodným programem. Za pořadatele  zve Michal Piloušek:

 

” Třetí pokračování prachatických farmářských trhů v sobotu 18. července nabídne mimo tradičních stánků i divadelní představení. Prachatická KISka spojila pro sobotní program síly se souborem ŠOS a připravila zajímavou variantu sobotního dopoledne.

Již potřetí bude farmářské trhy hostit Velké náměstí, od osmi hodin bude otevřeno tržiště, které nabídne stálé, i nové prodejce. K těm tradičním patří mlékárny ze Škarezu a Výrova, které nabízejí kvalitní a chutné sýry jak z kravského, tak z kozího mléka. Přijede znovu i čokoládovna Navaro z Vodňan. Z města rybníkářství dorazí také pekárna Kodádek, která slavila na minulých trzích velký úspěch, když vyprodala kompletní sortiment. Místní trhovce bude zastupovat kavárna NebeSky nebo Farmářský obchůdek z Dolní brány. Ten, mimo jiné, nabídne i ochutnávku medoviny. O testovací vzorky nebude nouze ani u minipivovaru Malt z Litvínovic. V nabídce nebude chybět ani koření, bylinkové směsi nebo sazeničky a výpěstky z farmy Hrňových u Mlynářovic. Tradiční česká řemesla budou zastupovat proutkař nebo umělecký truhlář. Nově se mohou návštěvníci těšit také na uzenářské výrobky od firmy Mauz z Hluboké nad Vltavou!

V deset hodin přijde čas na divadlo. Prachatický soubor ŠOS si připravil hru „Prachatická historie v kostce“, kterou uvede v prostorách Arkád Staré radnice, které jsou sotva 50 metrů od místa konání trhů. Mimochodem, kdo by představení nestihl dopoledne, může se přijít podívat i v 18 hodin večer.

Samozřejmostí bude možnost posedět na náměstí, stejně tak navštívit prachatické památky a kulturní zařízení. Mimochodem, už jste navštívili novou galerii dětského umění, která vznikla v prostorách vstupních prostor Galerie O.H. Hajeka (Solnice)? Nebo můžete vystoupat na věž kostela Sv. Jakuba, či zavítat do Galerie Dolní brána, kde právě probíhá výstava Sáry Saudkové. Prachatické náměstí zase pro jednou ožije, přijďte si i vy užít naše krásné město. Sport může počkat na odpoledne, kdy KIS spolu se Sportovními zařízeními města pořádá akci Pohoda na Huláku, kde se představí nejen sporty, ale také hudební skupiny The Needs z Milevska a místní hostitelé z Lucky Brew. Těšíme se na všechny, bez vás to určitě nebude ono!”

 

ft prachatice