Festival se v závěru přesouvá na jih Čech

Kytarový virtuóz Lubomír Brabec, jeden z našich nejúspěšnějších hudebníků, vystoupí v kytarovém recitálu v sobotu 22. srpna v Písku, v Děkanském kostele. Koncert je součástí Svatojánského hudebního festivalu, který se ve svém závěru přesouvá na jih Čech.  

 

Kytarový recitál   Lubomíra Brabce v Písku doplní sopranistka Kateřina Žmolíková. Kdo již měl možnost tuto dvojici slyšet ve společném programu dobře ví, že  by byla chyba nechat si ujít právě tenhle večer.

 

zmolikova brabec

 

Na koncertě zazní jak barokní klenoty kytarového reperetoáru, tak vrcholně virtuózní skladby španělské provenience. Jako host s Lubomírem Brabcem vystoupí jedna z našich nejúspěšnějších mladých operních pěveckých nadějí, studentka Janáčkovy akademie múzických umění v Brně Karolína Žmolíková, která je vítězkou písňové soutěže Bohuslava Martinů a nyní studuje v rakouském Mozarteu v Salzburku.Přednese Händlovu arii „Lascia mia pianga“ , Schubertovo „Ave Maria“, Frankův „Panis angelicus“ a také velmi náročnou a krásnou skladbu brazilce Heitora Villa-Lobose „ Bachianas Brazilieras“ .

 

Koncert v Děkanském kostele začíná v 19.30 a vstupenky si ještě stihnete  rezervovat na www.ticketportal.cz/performance.aspx?idp=1299697,  nebo v obvyklých předprodejích.

 

pisek

 

***

 

Posledním koncertem festivalu  bude   o necelý týden později, ve čtvrtek 27. srpna,  

závěrečný kytarový recitál Lubomíra Brabce, který si do  strakonického kostela sv. Markéty pozval 

známý dětský sbor FERE ANGELI se sbormistryní Marcelou Mikovou.

***

 

Nevšední zážitky a příjemnou atmosféru hudebních Svatojánských večerů přeje mediální partner festivalu

logo šumava