Čas letních táborů skončil

Zapad den, slunka svit vymizel z údolí, temen hor….v lesa klín padl stín, hasne již vatry zář…

 tabor 1

Slova skautské večerky dozněla na tábořištích střediska Vydří stopa a s nimi skončila i vrcholná část skautského roku – skautské tábory.

I v letošním roce 110 dětí ze sedmi oddílů prožilo čas her a dobrodružství, vyzkoušelo si své zálesácké dovednosti i život bez mobilů a počítačů, stranou od chvatu civilizace. Při hrách se pak menší i větší táborníci stali součástí tajemných příběhů.

 

Světlušky a vlčata z oddílů Studánka a Stopaři se spolu s Fernandem de Magalhães vydali na cestu kolem světa, chlapci z Vládců vzduchu spolu s Robinsonem Crusoe postupně zabydlovali opuštěný ostrov. Děvčata z oddílu Duha si na živo zkusila hru Castaway, zatímco kašperskohorští Medvědi poznávali tajemný Medvěhrad.

Detektivové z hartmanických Gabret krok za krokem pátrali po Fantomu staré Prahy a hlavňovičtí Poutníci se v čase vrátili do dob dobývání Divokého západu.

tabor 3

I v letošním roce všechny tábory proběhly bez problémů a všichni táborníci se ve zdraví a spokojenosti vrátili domů, snad jen při loučení padla občas nějaká slzička. Velký dík za to patří všem vedoucím i jejich pomocníkům, kteří ve svém volnu a leckdy i na úkor své dovolené obětavě připravili vše, bez čeho by se tábory neobešly.

tabor 2

Nyní se již prázdniny pomalu blíží ke svému konci a pro skauty i skautky, světlušky i vlčata již brzy odstartuje další skautský rok, naplněný dalšími akcemi a dobrodružstvím.

 

A ty vážený čtenáři, pokud by Tě zajímaly i další informace a fotogalerie ze života sušického skautského střediska Vydří stopa – vše je k nalezení na www.vydristopa.cz nebo na našem Facebookovém profilu.

{gallery}susice/2015/08_srpen/tabory vyber/{/gallery}

Text: Vydří stopa – doc

Foto: Studánka+ Stopaři – Čeněk Šebesta

         Poutníci – Petr Havlíček

         Duha – Jana Koppová

         Vládci vzduchu – Tomáš Mašek

         Medvědi

         Gabrety – Petra Divišová, Hanka Baborová