Veselá pouť a milá návštěva

Oblastní charita ve Vimperku si kromě svých  pracovních činnosti a povinností v rámci  péče o své klienty  najde čas i na  aktivity, které všechny potěší i pozvbudí. Mezi takové patří zcela jistě i akce pořádané  v Pravětíně. Připomeňme si některé z nich – letošní pouť sv. Zdislavy a  milou návštěvu P. Jaroslava Zawadzkeho.

 

Pouť sv. Zdislavy v Pravětíně

zdislava
Tradiční letošní pouť u příležitosti svátku sv. Zdislavy začala tak jako každý rok mší svatou, kterou sloužil P. Mgr. Petr Misař spolu s jáhnem Jaroslavem Filipem. Při mši pan farář zmínil život svaté Zdislavy, která je patronkou našeho domova, a právě na její počest se pouť koná. Její život byl opravdu bohatý a dobrý, i dnes bychom si z ní mohli vzít příklad. Její dobrota byla opravdu bezmezná.

 

Po mši jsme pozvali pana faráře i pana jáhna na oběd, při kterém jsme si popovídali o tématech vážných i nevážných, došlo i na humor a veselí.

Poté jsme se díky pěknému počasí, které se ten den umoudřilo, přesunuli do venkovního areálu domova a shlédli jsme perfektně připravené vystoupení mažoretek PRÉMIUM. Dívky předvedly svůj program, i pohled na jejich krásné šaty stál za to.

Po skončení přijeli žáci ZUŠ Vimperk, aby naladili svoje hudební nástroje a i oni nám předvedli, co si pro nás připravili. Domovem se rozezněl akordeon, saxofon, příčná flétna i klávesy. Žáci pod vedením pana ředitele Mgr. Petra Vališe u nás na pouti nebyli poprvé a navíc nám přislíbili účast na příští rok.

Posledním bodem programu bylo již tradiční posezení s harmonikou, kterou rozezněl pan Šísl, na kterého jsou naši klienti už dávno zvyklí. Program byl i pro klienty domova docela náročný, na pouti nechybělo ani pohoštění, řízek k obědu a poté chlebíčky, pouťové koláče i dort. To vše nám připravili naši šikovní kuchaři v Pravětíně. Děkujeme všem, kteří na pravětínské pouti vystupovali a pomohli tak klientům zažít něco hezkého.

 

 

**************

 Milá návštěva

pravetin navsteva1
V úterý 18. srpna jsme s radostí uvítali v domově pro seniory bývalého kněze vimperské farnosti P. Jaroslava Zawadzkeho.

 

Nejprve se konala v místní kapli mše, po společném obědě námO. Jaroslav promítl film ze své misijní cesty v Africe.

 

Klientky jeho vyprávění velice zaujalo a všichni jsme si připomněli, že máme být za co vděčni, že máme dostatek jídla a všeho potřebného k životu a že si toho někdy dost nevážíme.

 

Po promítání jsme ještě společně poseděli při malém občerstvení ve venkovním areálu. Setkání bylo velice milé, máme nač vzpomínat.

 

Za oblastní charitu Vimperk Jana Brabcová