Kuchaři a cukráři z Klatovska získali certifikát kvality

O tom, že řemeslo má “zlaté dno” se přesvědčujeme dnes a denně. Ačkoliv v posledních letech zažívají střední odborné školy  spíše úbytky žáků v učebních oborech, jsou školy, které takový problém nemají, a to díky úrovni vzdělání které poskytují a  precizní přípravě  žáků do praxe. Mezi takové patří i Střední škola zemědělská a potravinářská v Klatovech, která mimo jiné vychovává budoucí kuchaře a cukráře. A ne jen tak ledajaké!

 

MMM 3540

ŠKOLA ZÁKLAD ŽIVOTA

“Dovolím si „ zapůjčit „ název úspěšné komedie z roku 1938, protože zcela odpovídá  mottu, které se svými kolegy v naší škole naplňujeme. Snažíme se o to, aby žáci, kteří vycházejí  z našich učebních oborů, našli co nejlepší uplatnění a  v oboru  zůstali. Myslím, že se nám to daří a potvrzují to nejen úspěchy, kterých dosahují v průběhu studia na nejrůznějších soutěžích, ale i ocenění a uznání kvality, která škola  dostává.

 

MMM 3527

 

 

Od roku 2014 uděluje Asociace kuchařů a cukrářů ČR Certifikáty stvrzující kvalitu vzdělávaní v oboru gastronomie. V rámci certifikace musí odborné školy splňovat kritéria dané světovou asociací WACS.

1. října letošního roku,  při veletrhu FOR GASTRO v Praze,  proběhlo již druhé slavnostní předání certifikátů odborným školám, které dosahují výjimečných výsledků v přípravě svých studentů obor kuchař a cukrář a poskytují nadstandardní vzdělávání v gastronomických oborech.

Mezi oceněnými školami je i naše škola – Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy. Za naši školu převzal certifikát kvality ředitel školy Ing. Vladislav Smolík.

 

Za oceněním je dobrá práce celého kolektivu učitelů odborného výcviku i učitelů odborných předmětů. Škole se  tak vyplácí dlouholetá spolupráce s Asociací kuchařů a cukrářů, s její pobočkou Šumava. Ve škole pravidelně pořádáme také odborné gastronomické semináře nejen pro žáky a vyučující,” uvedla k ocenění Bc. Miroslava Pítrová, předsedkyně pobočky Šumava a učitelka odborného výcviku v klatovské škole a doplnila pozvánku:

 

“Zveme všechny k  nám do školy na den otevřených dveří v pátek 27. listopadu. Třeba  u nás najdou inspiraci  ti žáci, kteří stále ještě hledají  svou další cestu ve vzdělávání. Obor kuchař – cukrář má budoucnost a mnohem lépe se v něm uplatní s kvalitním vzděláním, které mu zde v Klatovech můžeme poskytnout.”

-red-