Pečovatelský dům slavnostně otevřen

Město Volary obdrželo v polovině října 2014 finanční prostředky z Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) na výstavbu Domu s pečovatelskou službou. Město obdrželo 5,4 milionu korun, nebo-li 600 tisíc korun na jednu bytovou jednotku. Zhruba stejnou částku uvolnilo město Volary ze svého rozpočtu. Celkem vzniklo v budově 9 bytových jednotek pro volarské seniory, kteří budou využívat terénní sociální služby.

 

Dodavatelem stavby se stala volarská firma Šumavská stavební. Práce na domě s číslem popisným 144 začaly už na konci října 2014. Rekonstrukce byla rozsáhlá, dům byl zcela vybydlený, zničeny byly elektrické sítě, došlo k částečnému odcizení krovů bývalými nájemníky. Před samotnou rekonstrukcí bylo nutné objekt vyklidit, nájemníci zde zanechali značný nepořádek. 

 

V budově vznikl výtah, budova se dočkala nových oken, nové střechy a dalších investic jak v interiérech tak v exteriérech. Rekonstrukce byla dokončena na počátku listopadu 2015.

 

Slavnostního otevření byli přítomni zastupitelé města v čele se starostkou Bc. Martinou Pospíšilovou a místostarostou Ing. Ladislavem Toušem. Pozvání přijal i senátor Ing. Tomáš Jirsa. Slavnostního otevření se zůčastnily i desítky místních občanů, převážně seniorů, kteří byli z opravených prostor nadšeni. 

 

Většina kandidujích stran v komunálních volbách tak má splněné jedno z hlavních témat volebního období, kde slibovaly právě vznik domu s pečovatelskou službou.

 

Fotografie ze slavnostního otevření pečovatelského domu ve Volarech 6. listopadu 2015:

{gallery}volary/foto_obce/2015/11/11_06_pecovatelsky_dum{/gallery}

(ir)