kun

Kůň po srážce s autem uhynul

Kůň po srážce s autem uhynul

Ve čtvrtek 5. listopadu jel po silnici ve směru od Hartmanic na Železnou Rudu 43letý řidič ze Sušicka kolem páté hodiny ráno. Na silnici se v tu dobu volně pohybovali dva koně a ve chvíli, kdy je řidič míjel se jeden z nich  rozběhl přes vozovku a došlo ke střetu. Na místě dopravní nehody kůň uhynul. Řidič se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,26 promile alkoholu v dechu. Celková škoda činí 160 tisíc korun. Příčinu a okolnosti dopravní nehody policie dále šetří.

 

Srážka několika aut

U Janovic nad Úhlavou  řidič s nákladním vozidlem ve čtvrtek odpoledne narazil postupně do tří aut. V půl druhé odpoledne projíždělřidič náklaďáku úsek silnice a dojel k odbočce do rozvojové zóny, kde stálo v řadě několik vozidel. První stojící vozidlo odbočovalo vlevo a dávalo přednost v jízdě protijedoucím. Řidič Iveco se nevěnoval plně řízení a nevšiml si před ním stojícího auta – aby se vyhnul srážce, začal intenzivně brzdit a strhl volant vleco, jenže narazil do druhého auta a  pak i do třetího, protijedoucího, když vybočil ze svého jízdního pruhu. Auto z protisměru skončilo po srážce v příkopu. Kromě toho  došlo k ohrožení i dalších účastníků  provozu. Na vozidlech vznikla celková škoda 140 tisíc korun. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče auta, které havarovalo v příkopu, ten byl převezen do nemocnice v Klatovech. Dechovými zkouškami bylo vyloučeno užití alkoholu u všech řidičů.

 

Náraz vozidla do viaduktu

ŽELEZNORUDSKO – Cizinec pod vlivem alkoholu narazil autem do viaduktu a svodidel. Čtyřicetiletý cizinec za volantem audi, ve čtvrtek 5. listopadu, jel po silnicive směru od obce Železná Ruda na Alžbětín. Ve 14.30 hodin u železničního viaduktu nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu levotočivou zatáčkou narazil přední částí vozidla do patky viaduktu vpravo a po odražení vozidlo vlevo narazil do svodidel. Dechovou zkouškou bylo u řidiče naměřeno 0,34 promile alkoholu. Policisté cizinci zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přestupků.

 

-red, p cr-