Odstartoval Okresní přebor ledního hokeje

1.kolo:
HC Horaž
ďovice : TJ Sušice 4:2 (2:0,2:1,0:1)

Branky (Asistence): 29´Fedor (Broža), 47´Vávrů (Šašek,Ryšavý)
Sestava: Skolek – Rendl, Lejsek, Skuhra, Šmrha, Švec – Ryšavý, Vávrů, Šašek, Fedor, Korál, Broža.

 

 

   Sušičtí hokejisté vstoupili do soutěže prohrou 4:2 na strakonickém stadiónu s týmem HC Horažďovice. Na výkonu sušických se podepsala určitá nerozehranost na začátku sezony. Hráči Horažďovic působili sehraněji a celý zápas si udržovali vedení.

 

 

2.kolo:
TJ Sušice : Katovice 5:0

KONTUMAČNĚ

V druhém kole měli hráči TJ Sušice přivítat na svém ledě soupeře z Katovic. Ty ale k zápasu nedorazili z důvodu velké marodky. Utkání se po rozhodnutí zřizovatele soutěže kontumovalo výsledkem 5:0 ve prospěch Sušice.

 

 

3.kolo:
Start Luby : TJ Sušice 6:4 (2:3,2:1,2:0)

Branky (Asistence): 3´Košvanec(Ryšavý), 4´Broža (Ryšyvý), 12´Fedor (Vachoušek),

25´Šmrha (Vachoušek).
Sestava: Hozman – Rendl, Lejsek, Skuhra, Šmrha, Švec, Myslík – Ryšavý, Vávr
ů, Holý, Fedor, Korál, Broža, Košvanec, Vachoušek, Vospěl.

 

  

Ke třetímu kolu, které se hrálo v Klatovech, s týmem Start Luby, dorazil tým TJ Sušice s náhradním gólmanem, teprve šestnáctiletým Josefem Hozmanem. Ten ve své premiéře v dospělé kategorii odvedl skvělý výkon. Bohužel sušičtí dobře rozehrané utkání do vítězného konce nedovedli a prohráli 6:4.

 

4.kolo:
TJ Sušice : Sokol Drahonice 4:3 (0:1,2:0,2:2)

Branky (Asistence): 23´Skuhra(Fedor), 23´Petera(Skuhra), 42´Broža(Holý, Korál),

57´Švec(Fedor).
Sestava: Skolek – Skuhra, Šmrha, Švec, Myslík, Blažek – Ryšavý, Košvanec, Vávrů, Holý, Fedor, Korál, Broža, Vospěl, Marek, Petera.

 

V prvním domácím utkání této sezóny nastoupili sušičtí proti soupeři z Drahonic. První třetina byla ovlivněna velkým počtem vyloučených na trestné lavici domácích. Plných 10 minut v první třetině se domácí bránili početní převaze soupeře. Oslabení ubránili, ale krátce po té bohužel nestačili zachytit střelu od modré, která skončila v síti domácích.

   V druhé třetině se v přesilovce prosadil prudkou střelou od modré čáry Skuhra a v téže minutě tentýž hráč perfektní přihrávkou poslal do brejku Peteru, který zasunul kotouč mezi nohy   Drahonického brankáře a na ukazateli svítil stav 2:1. Toto skóre vydrželo až do konce druhé třetiny.

 

   Do třetího dějství nastoupil tým TJ Sušice s odhodláním výsledek udržet a zlepšenou koncovkou se pokusit o vstřelení další branky. To se podařilo ve třetí minutě třetí třetiny Štěpánu Brožovi, který prostřelil brankáře Drahonic a navýšil tak skóre na 3:1. Ve 48 minutě, ale opět hosté stav zkorigovali a snížili na 3:2. Naštěstí pro domácí v 57. minutě v přesilovce vstřelil vítěznou branku Švec. Hosté 39 sekund před koncem zápasu ještě v power play snížili na 4:3, ale tento výsledek už zůstal na ukazateli skóre i po 60. minutách zápasu.

   Utkání bylo bohužel ovlivněno velkým počtem vyloučených. Deset trestů na straně domácích a devět na straně hostů vypovídá o tom, že nejvýraznější osobou na ledě byl hlavní rozhodčí.

 

Trenér hokejového týmu mužů TJ Sušice vyhlásil v rámci Akce Movembr, soutěž o „nejkrásnější“ knír hráče týmu. V této anketě bezkonkurenčně vyhrál Martin Vospěl, který svou ozdobou pod nosem strašil hráče soupeřů celý listopad.

movember hokej

 

 

 

Bohumil Korál