Nebíčko a peklíčko na hradě

Byl to docela obyčejný starý hrad, přes den plný zvědavých turistů, v noci se pak mohutnými zdmi proháněla meluzína a občas tam prý strašilo. Jen jednou za rok se proměnil. To se pak trosky jeho věže rozzářily tajemným světlem a nad hradem se ozýval andělský zpěv. Hradní sklepení se naplnilo pachem pekla a síry a do řinčení řetězů se ozývaly pekelné zvuky…

 

 

 Rabi brana

Že to není možné, že tuhle pohádku neznáte? A přesto je skutečná. Můžete se sami přesvědčit. Na sobotu 5. prosince si Rábský okrašlovací spolek ve spolupráci se správou hradu Rabí připravil pro malé i velké Nebíčko a peklíčko na Rabí.

Přijďte oslavit svátek sv. Mikuláše na hrad Rabí. Co vás čeká? V nebi plném andílků si pohrajete a zasoutěžíte v několika andělských zastaveních. U nebeské brány pak můžete pošeptat do ucha sv. Mikuláši svá tajná vánoční přání. Pro malé i velké zlobivce je připraveno začouzené peklíčko v hradním sklepení. Již nyní si Lucifer s čertíky připravuje malá šibalská překvapení a také pilně zapisuje do Knihy hříchů všechny špatné skutky.

 

Akce se koná v sobotu 5. prosince od 13.00. do 16.00.

 

Rabi nadvori

Text: správa hradu Rabí, doc

Foto: Vladan Strejc