SušDivOch uvádí …

SušDivOch, Sušické Divadlo Ochotníků, si pro své příznivce a diváky připravilo další premiéru. Tentokrát se herci nepustili do ničeho menšího, než do renesanční anglické klasiky –  premiérově dnes nabité kino uvidí komedii o pěti dějstvích VESELÉ PANIČKY WINDSORSKÉ z pera dramatika Williama Shakespeare.

 

Vznik komedie ze Shakespearova středního období je zajímavý už jen tím, že se o něj údajně zasloužila sama královna Alžběta I., která si přála vidět Falstaffa, komickou postavu prostopášného šlechtice z historických her o Jindřichovi IV., v roli zamilovaného. Hra byla napsána a její inscenace připravena k příležitosti udílení Podvazkového řádu na královském letním sídle Windsoru v květnu 1597. Traduje se, že autor měl na tvorbu komedie jen čtrnáct dní a že současně pracoval na druhém dílu Jindřicha IV., odkud převzal některé postavy pro Veselé paničky windsorské.

 

Jak  zpracovali proslulou komedii sušičtí ochotníci, to se nechte překvapit a přijďte na některé z připravených představení!

 

panicky2

 

Premiéra je sice už beznadějně vyprodaná, ale nezoufejte, připraveny jsou  hned čtyři reprízy, na které si můžete vstupenky zarezervovat a koupit6. prosince 2015 v 15 a v 19 hodin nebo 9. ledna 2015 v 15 a v 19 hodin.

 

 

 

4.12.vesele-panicky1 4