Náměstím zněly koledy

Ani houstnoucí mlha neodradila  malé  a velké zpěváky od setkání u sušického vánočního stromu, kde se včera v podvečer sešli, aby si společně zazpívali nejznámější vánoční koledy. Tradice společného zpívání vánčních koled patří k adventnímu programu na náměstí už  roky, letošní tedy nebyl výjimkou. 

 

img 6084 img 6092

img 6094

img 6103

img 6108

img 6110

img 6114a

img 6116

 

Zajímavost:

Největší adventní kalendář na světě


Města jsou nazdobená, jako z pohádkové knížky, v ulicích voní svařené víno, cukroví a ze stánků spousta dalších dobrot. K adventu  patří také adventní kalendář. Známe ho u nás především v tradiční podobě  malých okének, z nichž děti vyloupnou každý prosincový den až do Štědrého dne  malou sladkost – to aby to čekání na Ježíška bylo o něco příjemnější. Ale víte, kde a jaký je opravdu ten největší kalendář na světě?

 

V městečku Gegenbach – je to rovnou celý dům, ozdobená radnice:

signaly.cz

 

 

 

V jednotlivých oknech  se neskrývají obrovité pamlsky – v adventní době se  každý den od 1. do 24. prosince  v 18 hodin otevře jedno z oken a v něm  nový obrázek. Radnice zpodobňující adventní kalendář je  atrakcí pro místní i návštěvníky z dalekého okolí – ročně sem tu správnou vánoční atmosféru přijede načerpat až  100 000 návštěvníků.

-red, ceske-tradice.cz-