pivo

Sládci navařili silné vánoční speciály

Sládci pivovarů z Plzeňského kraje opět ke konci roku popustili uzdu své fantazii a navařili vánoční speciály nejrůznějších příchutí. Na své si přijdou milovníci ovoce i koření a také ti, kteří mají oblíbený nápoj Čechů rádi v poněkud silnějším provedení.

 

pivo

 

„V chladnějším období je prostor pro piva s vyšším obsahem alkoholu, která v létě pít nejde,“ říká Petr Míč z plzeňského pivovaru Purkmistr. Připravené tu je patnáctistupňové svrchně kvašené pivo anglického typu India Pale Ale. K ochutnání mají rovněž vídeňský speciál. „Vyznačuje se hebkou sladkostí s kořeněným dozníváním. Je sladší než ležák,“ popisuje Petr Míč. Ještě silnější je světlý vánoční speciál. Jedná se totiž o sedmnáctku. „Je to hodně silný speciál určený pro vánoční chvíle pohody, nikoliv na žízeň,“ konstatuje. O vánoční piva je prý vždy takový zájem, že málokdy na čepu vydrží do Silvestra. Proto tu ještě mezi svátky budou moci pivaři vyzkoušet šestnáctku Bock.

 CELÝ ČLÁNEK ZDE

 

Příznivci sušického pivovaru  už si také pochutnávají na vánočním speciálu

susicak

 

Vánoční HRUŠKOVÝ LEŽÁK je k dostání na čepu i v lahvích. Lahvové pivo lze zakoupit mimo restauraci Na Bouchalce také v Tabáku U Švelchů.

 

Zdroj: http://plzen.idnes.cz, red

 

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu