Provoz Ski & Bike Špičák

 

Provoz ve Ski&bike Špičák o vánočních svátcích

 

ski3

 

 

Slunečné počasí a teploty okolo 10 °C 

Takhle si málokdo z nás představoval období Vánoc! Přesto, že na konci listopadu napadlo okolo 40cm sněhu a zasněžování špičáckých sjezdovek běželo naplno, lyžařská sezóna nemohla být na Špičáku dosud zahájena.

Ti co se přes toto nezvyklé prosincové počasí chystají vyrazit na Šumavu za horským sluncem a příjemnou procházkou, budou mít možnost se od soboty 26. prosince vyvézt sedačkovou lanovkou na Špičák. Přeprava je možná pouze pro pěší bez lyží či kol. Provoz lanovky se bude řídit letními podmínkami pro přepravu.

 

To znamená, že budou platit letní ceny pro jednotlivé jízdy na lanovku. Provozní doba bude od 9:00 do 16:00 hodin. Lanovka pojede v 30ti minutových intervalech, v případě většího počtu návštěvníků pak nepřetržitě. Na vrcholu Špičáku zůstane bohužel díky stále platnému rozhodnutí CHKO Šumava uzavřena rozhledna a cesta na Rozvodí.

Tento výjimečný provoz potrvá celé vánoční svátky, tedy do 3.ledna. Ve skiareálu bude v tomto období otevřen také skiservis, kde vám špičkově připravíme lyže nebo snowboard na novém servisním stroji Wintersteiger. Stejně tak bude otevřena půjčovna se shopem a občerstvení jak přímo v areálu, tak i na vrcholu Špičáku.

Pro sportovní aktivity je možné využít i tělocvičnu ve skiareálu. Pokud na Špičák přijedete autem, jistě využijete nové parkoviště vzdálené pouhých 200m od lanovky, na kterém se parkuje ZDARMA.

 

Přejeme všem příjemné prožití vánočních svátků nejen na Špičáku. (a hlavně zimu a sníh…..)

 

 bike

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu