Sušičtí si nadělili průběžné první místo

V neděli 20.prosince sehráli hokejisté Sušice poslední mistrovské utkání v tomto kalendářním roce. Na svém ledě přivítali tým Start Luby. Vítězství v tomto zápase znamenalo pro oba soupeře posun na první příčku tabulky. Tomu také odpovídalo nasazení hráčů i celkový průběh zápasu.

 

Do utkání vlétli lépe domácí, když hned v první minutě prostřelil brankáře Lub Martin Vávrů.

 

Hosté vyrovnali v 10. minutě první třetiny zásluhou Maláta a stav 1:1 zůstal na ukazateli skóre i po první siréně.

 

Druhá třetina se od počátku hrála s velkým nasazením hráčů obou týmů. Šance se střídaly před oběma brankami. Ve 27. minutě se prosadil sušický Fedor a zvýšil na 2:1. Tento stav trval ale jen tři minuty. V 31. minutě vstřelil vyrovnávací branku lubský Radek Pikhart. Další posun skóre zařídil Skuhra, když od modré čáry propálil vše co mu stálo v cestě, včetně lubského brankáře. Od této chvíle měli sušičtí několik gólových šancí, zavřeli soupeře před jejich brankou, ale z tohoto tlaku nic nevytěžili. Naopak ve 40. minutě Lubský Kamil Pikhart proměnil nabídnutou šanci a z úhlu trefil odkrytou branku Sušice.

 

 

Poslední třetina nenechala nikoho na pochybách, že se hraje o cenné body. Šance na obou stranách, tvrdá hra s řadou vyloučení. Když se v 49. minutě prosadil sušický Košvanec a v 52. minutě Broža, zdálo se že utkání už domácí hráči zkontrolují. Jak se už ale stalo tradicí, tak si konec zápasu hráči Sušice, v posledních vteřinách dokáží dobře zkomplikovat. V čase 59.26 neuhlídali lubského Maláta a dovolili soupeři snížit. V závěrečné hře bez brankáře ale už lubští skórovat nedokázali, přestože ještě v poslední vteřině ohrozili brankáře domácích.

 luby

 

TJ Sušice : Start Luby 5:4 (1:1,2:2,2:1)

Branky (Asistence):1´Vávrů(Ryšavý),28´Fedor (Šašek),35´Skuhra(Broža),
49´Košvanec(Lejsek), 52´Broža(Vávrů).
Sestava:Skolek – Rendl, Skuhra, Šmrha, Švec, Myslík, Lejsek – Vávrů, Ryšavý, Vospěl, Šašek, Košvanec, Holý, Fedor, Korál, Broža, Marek.

Vyloučení: 9:8

  

Tabulka:

 

 

Z

Skóre

B

1

Sušice

7

26:26

8

2

Horažďovice

6

29:22

7

3

Luby

6

23:22

6

4

Katovice

7

23:31

6

6

Drahonice

6

25:24

5


Bohumil Korál