VI. Vánoční splouvání Otavy – “jarní trasa”

Jarní teploty  přilákaly na břeh Otavy i do jejích vln více než stovku diváků  a téměř pět desítek vodáků – VI. ročník Vánočního splouvání Otavy s Lubomírem Brabcem  už je minulostí.

 

IMGP0256

IMGP446

IMGP447

 

45 evidovaných a 2 kajaky nečíslované – tolik lodí se vyalo na Otavu v sobotu dopoledne, aby dodrželo tradici vánočního splouvání řeky, které před šesti lety, tehdy opravdu v mrazu a ledu, začalo ve skromném počtu.

IMGP432

 

Každým rokem se počet účastníků vánoční plavby zvyšuje a všichni stále doufají, že opravdu sníh a mráz opět bude, aby jízda byla dobrodružnější. Ale to kvůli čemu se do Sušice na druhý svátek vánoční sjíždí desítky vodáků je především atmosféra celé akce, originalita, přátelé a dobrá zábava nejen před vyplutím a na vodě, ale i na “doplavné” v  cílové, čepické, hospodě.

 

IMGP516

 

I letos se dařilo – pravda, sem tam se někdo namočil, ale vzhledem k počasí to vlastně nikomu nevadilo. Mezi účastníky nechyběli vodáci všech věkových kategorií, někteří  tématicky ‘kostýmovaní’, tradičně je alespoň na jedné z lodí  přítomen i čtyřnohý záchranář.

 

IMGP540

Za organizaci a technické zabezpečení patří poděkování Půjčovně lodí Otava, Lubomíru Brabcovi, vodákům za skvělou účast a divákům za vydatnou podporu. Příští rok, na Štěpána na viděnou na břehu Otavy v Sušici…

 

IMGP469

– as –

Společné foto: J. Potužník, foto: Jiří Pavlovič, Andrea Staňková

 

 

KOMPLETNÍ FOTOGALERII NAJDETE ZDE :

IMGP0254