Řidič je obviněný z usmrcení z nedbalosti

Vyšetřování dopravní nehody skončilo

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování ukončili vyšetřování dopravní nehody, ke které došlo dne 4. dubna letošního roku. Ve 4.20 hodin řídil 28letý muž ze Sušicka osobní vozidlo tovární značky Alfa Romeo mezi obcemi Čermná a Puchverk. Řidič s vozidlem projížděl levotočivou zatáčkou, vjel mimo komunikaci, kde narazil pravým bohem vozidla do stromu a čelně do dalšího stromu. Vozidlo se po nárazu přetočilo do protisměru a zůstalo v příkopu.

Při dopravní nehodě třicetiletý spolujezdec utrpěl smrtelné zranění. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní a podle znaleckého posudku byla určena hladina alkoholu v krvi až 2,20 promile alkoholu. Dále ve vozidle byla nalezena papírová krabice, ve které měl muž usušené rostliny o hmotnosti 120 g, které byly zajištěny a zaslány k odbornému zkoumání. Muž si pro vlastní potřebu vypěstoval rostliny konopí a ve vozidle je převážel. Podle odborného zkoumání bylo zjištěno, že rostliny obsahovaly 2,52 g D-9-THC.

Komisař muži předal usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu usmrcení z nedbalosti, přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. 

 

…………………….

Dvě dnešní ranní nehody – v obou případech řídily ženy a v obou případech skončila auta na střeše

V pondělí 28. prosince ve 4.40 hodin řídila 29letá žena z Horažďovicka vozidlo tovární značky Fiat Punto ve směru od Horažďovic na Klatovy. Před obcí Bystré, na zledovatělé vozovce v klesání nepřizpůsobila rychlost jízdy, dostala s vozidlem smyk a sjela vlevo mimo komunikaci, kde havarovala. Žena utrpěla lehké zranění a následně byla vyšetřena ve zdravotnickém zařízení v Klatovech. Ohledáním vozidla bylo zjištěno, že na vozidle jsou zimní pneumatiky, které nesplňují stanovenou normu 4 mm, kdy byla naměřena hodnota 1,6 mm dezénu na pneumatikách. Dechová zkouška na alkohol byla provedena s negativním výsledkem. Odhadnutá škoda činí dvacet tisíc korun.

 

V pondělí 28. prosince  jela třicetiletá žena ze Sušicka s vozidlem tovární značky Mercedes v 8.20 hodin směrem na Železnou Rudu. U obce Dobrá Voda v blízkosti Hartmanic, při projíždění pravotočivé zatáčky dostala s vozidlem smyk a havarovala vpravo mimo komunikaci, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Řidička se podrobila dechové zkoušce s negativním výsledkem. Žena byla převezena k lékařskému vyšetření do nemocnice v Sušici. Policisté dopravní nehodu dále šetří.

-red, p cr-

 

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu