‘Záskok’ chlapů z divadla SCHODY

Český velikán, jemuž nezůstala utajena  žádná vědecká či umělecká sféra, Jára Cimrman, by se radoval z toho, jak jeho, leckdy pracně objevovaný, génius slaví  generační úspěchy! Přesvědčil by se o tom  v neděli večer v Sušici, v Tradičním KlOUbu, kde  chlapi z divadla SCHODY naprosto unikátně podali jeho kus “Záskok”.

 IMG 4856

IMG 4868

 

 

“Ale té lípy se nevzdáááááááááám!” zaburácel (vždy v nepravou chvíli) Karel Infeld Prácheňský alias Vavroch alias Martin Vítovec. Ačkoliv v úvodním semináři zaznělo, že : „… omezený spolek musel hledat náhradu u netalentovaných a neškolených herců,“ jejich nedělní výkon ve hře Záskok, z pera českého velikána Járy Cimrmana, toto tvrzení zcela popřel. Všichni excelovali a naplno projevili své výrazové schopnosti na jevišti, komediální talent i vlohy pro charakterní typ postav.

 

IMG 4891

IMG 4906

Cimrmanova hra o nešťastné premiéře hry Vlasta je notoricky známá a má tisíce fanoušků, kteří ji znají doslova nazpaměť a proto bylo obrovskou výzvou chopit se právě tohoto kusu a předvést ho náročnému publiku.

 IMG 4860

 

Nutno říci, že chlapi z divadla Schody obstáli více než výborně a pamětlivi základního hereckého desatera Járy Cimrmana odvedli úžasný výkon.

 

 IMG 4978

Odezva z publika byla více než výmluvná: „SUCCESS“!

 

Ostatně – fotografie z představení hovoří za vše – na jevišti si to užívali a bylo vidět, že divadlo je jejich srdeční záležitostí.

 

 IMG 5075

Komu aplaudoval zaplněný Tradiční KlOUb?

Principál, Jirka Karásek – Pavel Vinický

Šikovatel Vogeltanz – Vladimír Dobšovič

Čeněk, Vlasta – Martin Janouch

Josífek, Bárta – Jaroslav Panuška

Karel, doktor Vypich – Miroslav Hošek

Karel Infeld Prácheňský, Vavroch  – Martin Vítovec

 

Kulisy mají na svědomí Radek Nakládal a Miroslav Hošek, rekvizity připravila Michaela Vinická, kostýmy ladily Irena Homolková a Marie Kratochvílová, o zvuk a světla se staral Marek Ševčík a režijní taktovku držela v ruce Zuzana Navrátilová.

 

Bravo a děkujeme vám všem – byl to úžasný zážitek!

 

-as-

 {gallery}susice/2015/zaskok_kopie_web/{/gallery}

 {jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu