policie nove

Řidič, který srazil dítě, trestán nebude

Policie případ odložila

 

Začátkem října loňského roku řidič při couvání srazil dítě, podle policie nejde o podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování ukončili prověřování případu, kdy při couvání s vozidlem řidič srazil dítě.

 

2. října loňského roku jel v Horažďovicích 43letý muž ze Sušicka s vozidlem tovární značky Peugeot Partner. Vjel do slepé ulice, kde zastavil a po chvíli chtěl opět odjet a z místa a začal couvat. Po tomto manévru se podíval před vozidlo a uviděl ležet na komunikaci dítě. Řidič zjistil, že nezletilého chlapce porazil a při couvání vozidla dítě zůstalo pod podvozkem vozidla. Chlapec měl na hlavě cyklistickou přilbu. Otec se nacházel na neoploceném pozemku u domu a okamžitě se dostavil k vozidlu. Řidič zraněného chlapce s otcem uložil do vozidla a odvezl do zdravotnického zařízení ve Strakonicích k lékařskému ošetření a následně kontaktoval i policii. U řidiče bylo vyloučeno požití alkoholu před jízdou dechovou zkouškou.

 

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Na základě prověřování byla trestní věc odložena, protože nejde o podezření z přečinu. Řidič nevěděl, že u vozidla se pohybuje malý chodec- malé dítě, vzhledem k jeho výšce, nemohl zpozorovat. Dohled nad dítětem měl jeho otec a chlapec v nestřeženém okamžiku vběhl na komunikaci. 

 

-p cr-

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu