Bára Havlíčková se nominovala na olympijské hry YOG 2016

cut 5125 630 350
Barbora Havlíčková ze šumavského klubu Fischer ski klub Vimperk se nominovala na YOG 2016 v norském Lillehameru, což jsou světové zimní olympijské hry mládeže. Letos se bude konat druhý ročník, ten první byl před čtyřmi lety v roce 2012 v Innsbruku. Průběh nominačních závodů i účast  ostatních závodníků z klubu (v nominaci bohužel neúspěšná) je popsána v článku. Postup Barči je velký úspěch, postupová kriteria jsou velice přísná – postupoval pouze jeden dorostenec a jedna dorostenka z celé ČR.

 

Barbora Havlíčková si výbornými výkony v páteční a sobotní republikové nominaci ve Vrchlabí zajistila účast na světových zimních olympijských hrách mládeže YOG 2016, které se budou konat v polovině února v norském Lillehameru. Nominace byla přesunuta ze zrušeného I. Českého poháru v Jablonci na uměle zasněžované tratě do Vrchlabí. Tam se o jediné místo pro dorostenky a dorostence utkala sice zúžená, ale velice kvalitní mládežnická elita ČR v běhu na lyžích. Náš klub měl v těchto závodech nejhojnější obsazení. Do chlapecké i dívčí nominace vyslal shodně po třech závodnících. Barča suverénně vyhrála oba závody! Po vítězství v kvalifikaci sprintu si se soupeřkami poradila i ve všech rozjížďkách včetně finále. V sobotu pak na “své” trati (5km volně) ujela ostatním děvčatům o téměř čtyřicet vteřin a zcela po zásluze bude reprezentovat ČR na největší mládežnické sportovní akci, konané vždy jednou za 4 roky. Velice dobře si vedly i další naše dvě dorostenky Tereza Sásková a Tereza Řezníková, ale jak již bylo řečeno, postoupit mohla pouze ta nejlepší….

 

DSC 0480

 

U chlapců byla nominace mnohem napínavější. Po pátečním povedeném sprintu živil naděje na postup Jirka Mánek, naše druhé želízko v ohni. Ten skončil druhý jak v kvalifikaci tak i ve finále. Postupová matematika velela vyhrát sobotní distanci a největší kandidát na postup Adam Matouš z Jilemnice by nesměl být lepší než třetí. Do dvou třetin závodu se tento model zdál proveditelný, v samém konci však Jirkovi trochu došly síly a Adam si naopak postup vzít nenechal. Sportovně gratulujeme do Jilemnice! Velice sympatické výkony v nominacích podávali také Tomáš Kalivoda a benjamínek chlapecké nominace Samuel Jirouš.

zdroj: Fischer Ski klub Šumava Vimperk

 

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/leden/bara_havlickova/{/gallery}

 

 {jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu