nehoda

Auto na střeše, dopadený žhář

Mezi téměř dvacítkou událostí, které včera řešili hasiči Plzeňského kraje, bylo jen málo těch, které nebyly spojeny s počasím. Incidenty včerejšího dne si vyžádaly 6 zraněných a celkové  škody v řádu stovek tisíc.

 

Nehoda u Kolince

Kolem jedenácté dopoledne boural řidič na silnici   z Mlázov do Kolince.

Dvacetiletý řidič neodhadl své schopnosti a možnosti a  VW Golf který řídil, otočil na střechu. Mladý řidič byl se zraněním převezen do nemocnice. Nebyla zjištěna přítomnost alkoholu v dechu, materiální škoda byla předběžně odhadnuta na třicet tisíc.

 

Při odklízení sněhu se zřítil z dvacetimetrového svahu

 Na Železnorudsku spadl,  při odklízení sněhu, řidič na čtyřkolce ze stráně. Třiašedesátiletý muž uklízel na čtyřkolce,  u vlakového nádraží na Špičáku, sníh. Na zasněžené silnici vjel se čtyřkolkou na kraj,  převrátil se a spadl z téměř dvacetimetrového svahu. Řidič byl převezen se zraněním do nemocnice, dechová zkouška u něj byla negativní. Okolnosti nehody jsou dále v šetření policie.

 

Dopadený kontejnerový žhář

 Až na rok do vězení může jít mladý žhář, který v prosinci zapaloval v Klatovech kontejnery. Policie ho dopadla a usvědčila – “svoje požáry” si nahrával na mobilní telefon. Dvaadvacetiletý mladík se ke všem případům přiznal a předal jim mobil, ne který si natáčle oheň i následný zásah hasičů.  Za své jednání si může jít sednout až na rok za mříže.

-p cr-

***

 

S nadcházejícím víkendem buďte na silnicích, při cestách za zimními radovánkami, opatrní a  ohleduplní.

Sněhová situace na Šumavě je výborná, přejeme šťastné návraty z cest!

AKTUÁLNĚ: NA ŽLEBECH JE METR SNĚHU

zleby