Tipovačka na metr sněhu má své vítěze

Na začátku prosince byla na společném diskuzním fóru portálů sumava.eu a humlnet.cz vyhlášena tipovací soutěž. Mělo se tipnout místo a datum, kde jako první bude v České republice naměřena výška sněhu 100 cm. Uznány byly i tipy na stanicích v blízkosti naší hranice, jako například Velký Javor.

 

Naprosto nejvíce tipů se sešlo na lokalitu Labská bouda v Krkonoších, označilo ji přesně 50% tipujících. Mezi dalšími tipy byla Luční bouda, Lysá hora v Beskydech, krušnohorský Cínovec a také šumavský Velký Javor a Poledník. Posledně jmenovaný Poledník, který se v tipech objevil pouze jednou, se nakonec stal vítěznou lokalitou. Tipujícím byl Corneliu, který Poledníku nejvíce věřil. Jak dokazuje snímek na sněhové lati ČHMÚ pořízený Karlem Valtrem dne 14. ledna na vrcholu Poledník, výška sněhu zde dosáhla 106 cm. Corneliu tipnul správně lokalitu, ne však datum. To se povedlo tipujícímu KubaPCE, který jako jediný pro změnu na den přesně trefil datum 14. ledna.

 

Oba soutěžící tak zaslouží uznání. Poděkování za účast patří všem 26 tipujícím a především Nalimovi, který tipovací soutěž připravil a zpracoval.

 

A co Vy ostatní, přidáte se příště k tipujícím?

 

 

 

úvodní foto: archiv webkamery Poledník únor 2015

foto: Karel Valtr

(ir)