Sušická atletka je nejlepší dorostenkou Plzeňského kraje

Na plzeňské radnici proběhlo v pátek 22.ledna za účasti představitelů vedení Plzeňského kraje vyhlášení nejlepších atletek a atletů našeho kraje. Mezi dorostenkami v této anketě získala prvenství zcela přesvědčivě sušická kladivářka Kateřina Skypalová, pro kterou hlasovala naprostá většina zástupců atletických oddílů a klubů z kraje.

 Skypalova

Členka atletického oddílu TJ Sušice, měla v roce 2015 skvělou sezónu.    Suverénně zvítězila mezi svými vrstevnicemi na mistrovství republiky a dále, coby teprve 16-letá závodnice, se zúčastnila i mistrovství republiky žen do 22 let, kde k překvapení všech získala bronzovou medaili za 3. místo. Katka reprezentovala úspěšně i v mezistátním dorosteneckém utkání proti Slovensku, Slovinsku a Maďarsku, kde obsadila třetí místo. Nominovala se dokonce na evropský olympijský festival do gruzínského Tbilisi, kde si zapsala 12. místo po drobných zdravotních problémech, které ji připravily o pěkný výkon i umístění . Na všech dalších závodech a mítincích v roce 2015 nenašla Kateřina přemožitelku a vždy zvítězila.

 

Sušická atletka v současné době již studuje na sportovním gymnáziu v Plzni, kde se jí trenérsky věnuje paní Lucie Plašilová, bývalá olympionička v hodu kladivem. Katka se základy hodu kladivem učila a první úspěchy také sbírala v sušickém dresu. Sluší se popřát, aby i v novém působišti v Plzni, pokračovala na úspěšné vlně a dělala radost sobě, rodičům, trenérce i všem kamarádům a fanouškům ze Sušice.       

 

 

Zdeněk Nešpor