policie nove

Cizinec byl nalezen mrtvý

SUŠICKO – V úterý odpoledne byl v domě v obci na Sušicku nalezen mrtvý cizinec. Úmrtí muže policie dále šetří.

V úterý 2. února letošního roku bylo na tísňovou linku policie krátce po dvanácté hodině oznámeno rodinným příslušníkem, že má obavy o život 51letého muže. Policisté z obvodního oddělení v Sušici byli vysláni do obce na Sušicku, kde našli dotyčného cizince, bohužel již bez známek života. 

 

Na místo události  přijeli policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování a byl přivolán koroner, který nezjistil cizí zavinění. U zemřelého byla nařízena soudní pitva, která určí příčinu úmrtí.

 

——————

Další krimi zprávy

ŽELEZNORUDSKO – V Železné Rudě policisté z obvodního oddělení kontrolovali v úterý 2. února ve 22.30 hodin řidiče vozu Mercedes Benz, který jel po ulici K Samotám. Na výzvu se cizinec podrobil dechové zkoušce, kdy alkoholtester naměřil 2,11 a opakovaně 2,02 promile alkoholu.

Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Za smrt motorkáře nese vinu řidič traktoru –  usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování 49letý cizinec pobývající na Klatovsku, který byl obviněn z přečinu usmrcení z nedbalosti.

Muž 17. září loňského roku jel s traktorem s připojeným přívěsem po komunikaci I/27 ve směru od obce Malá Víska a odbočoval vlevo na místo ležící mimo komunikaci. Ve 12.58 hodin nedal přednost protijedoucímu motocyklu, se kterým jel řidič ve směru od Klatov na Malou Vísku, vjel do jeho jízdní dráhy a došlo ke střetu.

Muž ve věku 32 let z obce na Plzni-jihu utrpěl zranění na jejichž následky zemřel.

Řidič traktoru jinému z nedbalosti způsobil smrt, protože porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání nebo uloženou mu podle zákona. Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích, jako řidič motorového vozidla, při odbočování vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým a nemotorovým vozidlům.

 

Prodával pervitin – od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal osobně usnesení o zahájení trestního stíhání 27letý muž ze Sušice. Muž byl obviněn z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Obviněný převzal usnesení ve věznici, kde je ve výkonu trestu odnětí svobody. Muž v květnu a počátkem června loňského roku nejméně v deseti případech prodával místní ženě pervitin. Dále v polovině května u Sušice předal muži ze Sušicka pervitin výměnou za horské jízdní kolo. Dalšímu muži ze Sušice v průběhu roku 2014 až do měsíce února 2015 na různých místech ve městě opět prodával pervitin.

 

Podle trestního zákoníku, kdo neoprávněně vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabídne, zprostředkuje, prodá nebo jinak jinému opatření nebo pro jiného přechovává omamnou nebo psychotropní látku, přípravek obsahující omamnou nebo psychotropní látku, prekursor nebo jed, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.

 

Cyklista si to šněroval s 1,7 promile, ještě vezl kamaráda – v pondělí 1. února letošního roku jel v Horažďovicích  po ulici Komenského cyklista na jednomístném jízdním kole, na kterém převážel dalšího muže.

Policisté z dopravního inspektorátu cyklistu kontrolovali v 16.40 hodin a zjistili, že 21letý muž z nedaleké obce byl pod vlivem alkoholu. Provedenou dechovou zkouškou bylo naměřeno 1,68 a opakovaně 1,70 promile alkoholu. Přestupek bude předán k šetření správnímu orgánu.

 

-red, p cr-

{jcomments off}