V cestě mu stál pomník

jaktotrefil  1  galerie-9802,55 ‰ + volant + sníh… a do cesty se mu “připletl” pomník…

 

V neděli časně ráno se na cestu za volantem vozu Hyundai vydal 29letý muž z Klatovska,  po silnici číslo II/190 ve směru od Železné Rudy na Špičák. Při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou na Špičáku nepřizpůsobil rychlost jízdy a povaze vozovky a dostal se mimo vozovku, kde narazil do žulového pomníku.

 

Řidič vyvázl bez zranění, auto které řídil na tom ale dobře není.  Navíc  policisté v dechu řidiče naměřili  2,55 a opakovaně 2,51 promile alkoholu. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve. Vyčíslená škoda po nehodě činí 120 tisíc korun. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

Policisté při kontrole ubytoven prověřili desítky cizinců

 V pátek 12. února proběhla v Klatovech kontrola ubytovacích zařízení, policisté se zmaěřii především na kontrolu cizinců. Prověřili jich několik desítek. 

Policie v rámci akce zkontrolovala jedenáct ubytoven, kde jsou ve větší míře ubytováváni právě cizinci.  U žádného z kontrolovaných cizinců nebylo zjištěno porušení pobytového režimu na našem území, nebylo zjištěno ani žádné protiprávní jednání.

Policisté zjistili, že ve městě mezi cizinci převážn pobývají občané zemí EU, kteří pracují v různých firmách a společnostech.

 

-red, p cr-

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu