Záchrana osob a vyprošťění lyžařů

Boj o životy lidí na lanovce v těžko přístupném terénu

 

spicak vycvik

 

Splnění náročného  úkolu před sebou mají letečtí záchranáři a příslušníci  složek Integrovaného záchranného systému, kteří budou právě dnes a zítra (17.-18. února) nacvičovat zásah v těžko přístupném terénu horského lyžařského areálu. 

 

Záchrana osob při  poruše pohonu sedačkové lanové dráhy pomocí vrtulníku, včasná pomoc pro ty, kteří se vydali do těžko přístupných oblastí a hazardovali se svými životy, v reálu i se životy záchranářů.

 

Součinnostní cvičení  – nácvik evakuace a záchrany osob z těžko přístupného zasněženého terénu a vyproštění lyžařů z porouchané lanové dráhy se uskuteční na Šumavě v katastru města Železná Ruda – Špičák, v oblastech Pancíř, Hofmanky, Belveder a na lanové dráze Špičák.

 

Po oba výcvikové dny budou záchranáři v dopoledních hodinách (11:00-13:00 hodin) nacvičovat záchranu osob z nepřístupného terénu, odpoledne (15:00-17:00 hodin) pak bude výcvik probíhat na lanové dráze Špičák.

mapa

Výcvik leteckých záchranářů v zimním období na Šumavě probíhá  každoročně. Cvičení má za úkol prověřit standardní taktické postupy při záchranných činnostech ve složitém terénu a za extrémních povětrnostních podmínek, a také záchranné postupy na lanové dráze. Důležitým cílem výcviku je ověřit součinnost mezi hasiči-leteckými záchranáři a osádkami vrtulníků.

 

-hzs, red-

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu