Mladí sušičtí atleti přivezli medaile

 

V sobotu, 13.2.2016, se v nafukovací hale v Praze na Strahově konaly atletické halové přebory Plzeňského kraje v kategorii mladšího a staršího žactva.

A naši mladí sušičtí atleti se také zúčastnili. Pod vedením trenérů Jaroslava Havla a Jana Práška do Prahy odjeli za mladší žactvo Maruška Fornousová, Michaela Míčková, Magdalena Párecká, Veronika Simetová, Zuzka Pavelcová a Robin Teršl, za žactvo starší pak Adéla Fořtová a Miloslav Prášek.

atletika titl.

Při takto menším počtu však naše výprava byla velmi úspěšná a naši nejlepší získali celkem 5 medailí a ostatní další pěkná umístění a docílili výborných výkonů.

Nejúspěšnějším naším závodníkem se stal starší žák Milda Prášek, který v osobním rekordu 7,74s v běhu na 60m obsadil 2. místo, v dalším osobním rekordu 19,04s v běhu na 150m obsadil 3.místo a ve skoku dalekém se výkonem 521 cm dokonce stal krajským přeborníkem.

Další medailistkou se stala mladší žákyně Míša Míčková, která za výkon 9,00m obsadila 2.místo ve vrhu koulí a poslední naše umístění na stupních vítězů získala starší žákyně Adélka Fořtová, která po velmi bojovném výkonu v běhu na 800m obsadila 3.místo.

Podiové umístění jen velmi těsně uniklo Verče Simetové, která rovněž v běhu na 800m obsadila mezi mladšími žákyněmi 4. místo a získala mezi sportovci tak nepopulární “bramborovou” medaili.

atletika 1

I všichni ostatní příkladně bojovali a nechali na dráze všechny své síly. Vyzdvihnul bych například Marušku Fornousovou a Zuzku Pavelcovou,, které se zlepšily více než o 1metr ve vrhu koulí. Dále pak bych zmínil Majdu Páreckou, která si vytvořila osobní rekordy v bězích na 60m, i na 150m. A i náš nejmladší atlet, Robin Teršl se neztratil, ale třeba ve skoku dalekém měl ztíženou pozici, neboť odrazové prkno bylo na těchto “velkých” závodech o 1 metr dále od pískového doskočiště, než je zvyklý, a bylo pro něj obtížné se zkoncentrovat na nejlepší výkony. Toto ostatně komplikovalo situaci dalším našim mladým dálkařkám.

atletika 2

Nicméně “výlet” do Prahy se všem líbil, a atmosféra halových závodů pro všechny zúčastněné byla krásným zážitkem, neboť atmosféra při závodech v tomto uzavřeném prostoru byla často bouřlivá.

Pan Jaroslav Havel nezapomněl průběžně naše mladé atlety fotografovat tzv. “při akci”, takže máme pořízeno na památku mnoho akčních snímků.

{gallery}susice/2016/02_unor/atletika/{/gallery}

Za mládežnické trenéry AO Sušice zapsal Jan Prášek.

Foto: Jaroslav Havel