Víkendové nehody a sněhová nadílka

has5

Víkendové nehody  s vážnými následky

V sobotu 27. února ve 14.45 hodin došlo k nehodě u Rokyty, kde  řidič ve věku 58 let z Horažďovicka jel s vozidlem Kia Picanto a při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost na částečně zledovatělé komunikaci. Dostal smyk a mimo komunikaci se s vozem převrátil na střechu. Řidič byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici k preventivní prohlídce. Dechová zkouška byla negativní.

 

V nděli 28. února krátce po jedné hodině odpoledne, došlo k vážné nehodě na silnici u Kašperských Hory – v Radešově.  35letý řidič ze Sušice s osobním vozidlem zn. Volvo při projíždění levotočivé zatáčky dostal na mokré vozovce smyk a následně  došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem zn. VW Golf. Došlo ke zranění řidiče Volva a spolujezdkyň z obou vozidel. Dechovými zkouškami byl vyloučen alkohol u obou řidičů. Hasiči z  HZS Sušice a SDH Kašperské Hory zajišťovali pomoc zraněným a likvidaci nehody, koordinovali dopravu a úklid vozovky.

 

 

 

has2

Foto: SDH Kašperské Hory

{gallery}susice/2016/03_brezen/vikend_nehody/{/gallery}

 

 

Z regionu: kamion se  zapasoval pod viadukt

kamion

 

Zastavil dopravu na silnici i železniční trati

V pátek 26. února krátce po sedmé hodině ráno se v Klatovech další kamion snažil podjet železniční viadukt zakazující vjezd vozidel, jejichž výška přesahuje 3,7 metru. Jedná se o šestý neúspěšný pokus za poslední rok. K nehodě vyjeli místní hasiči a jednotka SŽDC Plzeň. Tahač s chladírenským návěsem se zaklínil pod viadukt, o jeho stěny si poničil střechu a boky návěsu zhruba do poloviny jeho délky.

Hasiči překontrolovali konstrukci viaduktu a přeměřili trať, nehoda nenapáchala na železniční stavbě žádné škody. Po zaměření nehody Policií ČR hasiči odklidili kusy izolační hmoty z návěsu, která byla okolo kamionu rozházená.

 

 

 

 

 

Sněhová nadílka

 anonce snih

 

Na přelomu února a března potrápil řidiče těžký mokrý sníh, který pokryl většinu komunikací ve vysoké vrstvě. Stromy, které nevyržely nápor sněhu popraskaly a zablokovaly silnice i koleje – u Sušice a Radošic uvěznily stromy osobní auta, u Železné Rudy padl strom před vlak a u Těchonic před autobus. Všechny události se naštěstí obešly bez zranění.

Více než 30 jednotek PO řešilo přes 60 událostí, z toho zhruba 2/3 do půlnoci a zbývající do deváté hodiny ráno. Největší sněhovou, a tím pádem i „stromovou“ nadílku měli hasiči na Klatovku, více jak 75% veškerých zásahů připadlo na ně.

Nejvíc zásahů měli profesionální a dobrovolní hasiči z Horažďovic a Sušice. Na Domažlicku hasiči vyjeli 6x, na Plzni jihu 5x, dvě události zaznamenali na Rokycansku a po jednom zásahu měli hasiči na Plzni severu a Tachovsku. Drážní hasiči pak vyjeli za hranice kraje jednou k Středočechům a jednou k sousedům z jihu.

 -hzs, sdh, red-

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu