Stavba roku – šťastná třináctka?

Startuje 13. ročník soutěže Stavba roku Plzeňského kraje. 

Kromě pěti tradičních kategorií opět vyhlašuje šestou soutěžní kategorii – Stavby pro bydlení.

 

 

ImageHandler.aspx

 

Již 13. ročník veřejné soutěže Stavba roku Plzeňského kraje byl vyhlášen zhruba v polovině února v plzeňské Měšťanské besedě. Přihlášku do soutěže může podat investor, projektant, zhotovitel nebo vlastník přihlašovaného stavebního díla, a to vždy se souhlasem jeho autora a vlastníka.

Pět tradičních soutěžních kategorií doplní šestá, specificky věnovaná novostavbám – Stavby pro bydlení.

V souladu s podmínkami soutěže  mohou být přihlášena stavební díla v jednotlivých kategoriích uvedená do provozu nebo zkolaudovaná v období od 1. 1. 2015 do 31.12. 2015.

Uzávěrka přihlášek soutěže je 18. března 2016 do 15hod. Do této doby musí být doručeny přihlášky se všemi náležitostmi na adresu administrátora soutěže, společnosti DOMINIK CENTRUM SERVIS, s.r.o., Dominikánská 3, Plzeň 301 00.

Paralelně probíhá samostatná soutěž o Cenu ČKAIT Plzeňského kraje 2015, kterou vyhlašuje Oblastní kancelář ČKAIT Plzeň dle samostatných podmínek.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2015 se bude konat 24. května 2016 v Měšťanské besedě v Plzni.

logo stavba roku

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2015 se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého.

Vyhlašovateli soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2015 jsou Plzeňský kraj a město Plzeň, odborným garantem je Okresní hospodářská komora Plzeňsko. Spoluvyhlašovateli akce jsou Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT), Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obec architektů.

Stavební díla přihlášená do soutěže posuzuje osmičlenná odborná nezávislá porota, jmenovaná na návrh vyhlašovatelů a spoluvyhlašovatelů soutěže.

Mezi oceněnými stavbami v loňském roce byl například Pavilon skla a přestavěný areál letního kina v Klatovech, nebo Wellness v zámeckém arálu v Hrádku u Sušice.

PavilonsklaKlatovy-1

LetnikinoKlatovy2

 

WellnessZamekHradek3

 

 

Bude i letos mít Sušicko v soutěži zastoupení?

 

 

– red, zdroj: www.stavbarokupk.cz –

 

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu